Покраjински секретар Батез у Зрењанину: подршка проjектима локалне самоуправе

Покраjински секретар за спорт и омладину Владимир Батез оценио jе током данашње посете Зрењанину да jе наш град изузетан партнер секретариjата и да jе остварена одлична сарадња на више проjеката.
“Покраjински секретариjат подржао jе проjекат санациjе и адаптациjе сале за наставу физичког образовања у школи “9. маj” и са релативно малим средствима урађено jе доста тога у сали коjа jе била у лошем стању. Нисмо први пут у Зрењанину, али за посету овоj школи постоjи посебан повод и потрудићемо се да у наредном периоду подржимо све школе овог типа у наредном периоду”, казао jе Батез.


Покраjински секретариjат за спорт и омладину са милион динара финансирао jе адаптациjу простора у основноj и средњоj школи “9. маj” у ком се одвиjа настава физичког васпитања. Извршена jе замена дотраjале столариjе, свих прозора, постављена су нова заштитна оjачања на прозорима и радиjаторима, обновљен jе паркет, окречени зидови и плафон.
“Одобрили смо граду проjекте санациjе и адаптациjе на неколико школских обjеката и игралишта, што jе била циљна група конкурса секретариjата из октобра месеца. Припремамо буджет за наредну годину и задовољан сам што jе Покраjинска влада препознала квалитетан рад нашег секретариjата у сектору за управљање проjектима и да jе до нас стигао велики броj захтева са потребама за адаптациjом или санациjом сала и школских игралишта, па ће то у буджету за наредну годину бити означено као jедан од приоритета”, истакао jе покраjински секретар током посете школи “9. маj”.


Владимир Батез jе обишао и обjекат – анекс школе коjи се гради у дворишту и чиjи завршетак се планира за наредну годину.

Градоначелник Чедомир Jањић подсетио jе на улагања из буджета града у изградњу тог анекса и наjавио нове проjекте и сарадњу са Покраjинским секретариjатом за спорт и омладину у наредноj години.
“Преко 16 милиона динара уложили смо до сада у изградњу новог обjекта и очекуjемо да се он у 2018. години и заврши и да таj простор предамо на употребу нашоj деци. Сигуран сам да ће и школа тиме добити на квалитету, а она jе већ сада, уверен сам, jедна од наjбољих установа тог типа не само у нашоj земљи, већ и шире у региону”, истакао jе Jањић и посебно се захвалио покраjинском секретару Батезу и његовом тиму.


“Прате нас у свим нашим проjектима коjе имамо, што jе нови квалитет од када jе господин Батез на челу овог секретариjата. Ово jе само jедан, условно речено “мањи” проjекат коjи радимо заjедно, а 2018. година ће сигурно бити jедна од успешниjих у нашоj сарадњи. Знамо шта смо припремили и колико jе средстава опредељено за Зрењанин, и заjедно са владом и секретариjатом радићемо, пре свега, на великом проjекту ревитализациjе Градског стадиона”, навео jе градоначелник.

Директорка ОСШ “9. маj” Снежана Олушки Влачић рекла jе да реконструкциjа сале за наставу физичког васпитања за децу из те школе значи много више од обављених занатских радова и уложених милион динара.
“С обзиром да школу похађаjу деца с успореним и оштећеним развоjем психомоторике, кретање jе за њих jако важно, па су нама учионице мање битне од сензорних соба, кабинета за редукациjу психомоторике и управо оваквих фискултурних сала. Из тог разлога нама jе ова донациjа jако значаjна и њена вредност jе много већа од тих милион динара, jер коначно 250 ученика наше школе могу да наставу физичког и ваннаставне активности обављаjу у сигурном, безбедном, топлом и приjатном простору”, нагласила jе Олушки Влачић.


Она jе рекла да jе за завршетак радова на новоj згради потребно jош 6,7 милиона динара.
“Град Зрењанин уложио jе око 16 милиона, а Покраjински секретариjат за образовање 3 милиона динара до сада и очекуjем да, ако буде прихваћен проjекат коjим jе школа алицирала испред Министарства просвете, науке и технолошког развоjа до краjа марта наредне године ова зграда може да буде завршена”, рекла jе.


Пре обиласка школе “9. маj”, покраjински секретар за спорт и омладину jе у Градскоj кући разговарао с градоначелником и његовим сарадницима. Састанку су присуствовали заменик градоначелника Саша Сантовац, помоћници Драган Ћапин и Симо Салапура и шеф Одсека за локални економски развоj Градске управе Jован Вукановић. У школи им се придружила и генерална секретарка Спортског савеза града Зрењанина Вукосава Ђапић Атанацковић.


Преузето са: http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-5596/Pokrajinski-sekretar-Batez-u-Zrenjaninu–podrska-projektima-lokalne-samouprave


Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina