Уручене дипломе полазницима бесплатне школе пливања, уз подршку Града Зрењанина

У Мултимедиjалноj сали Градске куће данас jе уприличена свечаност поводом реализациjе проjекта бесплатне школе пливања “Запливаjмо заjедно”, коjи се спроводи од прошле године уз подршку Града Зрењанина, Спортског савеза града и Jавне установе “Спортски обjекти”.

Тим поводом уручене су дипломе и пригодне маjице jедном делу полазника, њих 40, коjе су угостили и поздравили их помоћник градоначелника Зрењанина Симо Салапура, генерална секретарка Спортског савеза града Вукосава Ђапић Атанацковић и директор JУ “Спортски обjекти” Боjан Миjатов.


Обука jе реализована на Градском базену и основе пливања савладало jе до сада око 150 полазника узраста од 4 до 14 година. Неки од њих наставили су да долазе на базен и желе да се укључе у рад неког од градских пливачких клубова.

Истичући значаj jедне овакве акциjе, помоћник градоначелника рекао jе да Европска спортска повеља говори да право на бављење спортом имаjу сви људи, без обзира на пол, године, лични статус, вероисповест…
“Оно што ми покушавамо у Зрењанину, у оквиру наше Стратегиjе развиjа спорта, као и новог Закона о спорту, jесте да обезбедимо бесплатне програме за бављење спортом и управо ово окупљање jесте афирмациjа те идеjе, завршна манифестациjjа таквог jедног проjекта коjи jе спроведен уз помоћ Града Зрењанина, Спортског савеза, jавне установе “Спортски обjекти” и професора физичког васпитања коjи су водили тренинге на нашем базену. Ово jе само почетак, настављамо са овом акциjом, а jа користим прилику да се захвалим своj деци коjа су завршила обуку и родитељима коjи су препознали нашу идеjу и значаj ове акциjе и доводили своjу децу на базен”, поручио jе Салапура и подсетио на проjекат бесплатног спорта у граду.“Током лета имали смо програме бесплатног спорта на 20 локациjа у граду, у исто толико спортова, неки од тих програма и сада су активни и jедан од њих jе управо школа пливања. То jе оно што ћемо подржати у наредном периоду и jако jе битно да пружимо свима да се баве спортом, пре свега, у школама, кроз бесплатне спортске секциjе. Апелуjем и на родитеље да прате информациjе коjе се пласираjу у медиjима, путем саjтова Спортског савеза, Jавне установе “Спортски обjекти” и других, а коjе се тичу тих бесплатних програма и начина укључивања деце у њих”, казао jе он.


Jедан од тренера коjи jе с децом од самих почетака школе пливања, Срђан Нешковски, каже да jе проjекат започео с реализациjом средином 2016. године и очекуjе да ће се он и даље спроводити, истим интензитетом.
“Циљ нам jе да што више деце научи да плива. Тренинзи се одвиjаjу три пута недељно, у малом и у великом базену, то jе неки оптимални броj тренинга да деца могу успешно да савладаjу елементарне технике пливања. Тренинзи траjу континуирано, без одређених рокова, практично док дете не научи да плива. Након тога оно може да настави да се бави неким другим спортом, или остаjе у пливачком спорту, у такмичарском пливању”, наводи Нешковски и позива заинтересоване коjи желе да упишу своjу децу у бесплатну школу пливања да га контактираjу на Градском базену, током тренинга, или да се jаве спортском клубу “Коцкица”.

Нешковски jе уручио и захвалнице Вукосави Ђапић Атанацковић, Миjатову и Салапури, за допринос градских институциjа реализациjи проjекта “Запливаjмо заjедно”.


Преузето са: http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-5604/Urucene-diplome-polaznicima-besplatne-skole-plivanja–uz-podrsku-Grada-Zrenjanina


Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina