Ивана Шпановић с децом предшколског узраста на 4. ”Вртићиjади”

У организациjи Школице спорта „Лонг jумп – Ивана Шпановић“ данас jе у новоj зрењанинскоj хали спортова, “Кристалноj дворани”, одржана 4. “Вртићиjада”, дружење и спортско такмичење на полигонима спретности, уз учешће 140 малишана из вртића Предшколске установе “Зрењанин” и вртића при основноj школи “Братство” из Арадца.

Већ традиционалну манифестациjу отворила jе наша наjбоља атлетичарка, рекордерка у скоку у даљ и наjбоља спортисткиња Србиjе Ивана Шпановић, коjа jе, у паузи припрема за предстоjећа такмичења, нашла слободно време да се данас дружи с децом и помогне им да заволе атлетику и спорт и уживаjу у томе.
“Сви то негде у себи носимо и добро се осећамо када jе енергиjа добра, а посебна jе драж када су деца у питању, долазим зато што ми jе лепо с њима и видим да и они у томе уживаjу. Примећуjем и да напредуjу и да су из године у годину све бољи. Ту смо да им помогнемо да науче основе спорта и заволе га, а на њима jе да се определе даље”, истиче Ивана, коjоj почетком марта предстоjи наjзначаjниjе такмичење у наредноj години – европско дворанско првенство у Бирмингему, у Великоj Британиjи.


“Потом опет следи Диjамантска лига, Европско првенство, Континентални куп, неколико митинга, сезона jе дуга, али су циљеви исти, као и до сада. За такмичења се припремам у Србиjи, jер ће подлога у Бирмингему бити као што jе и у атлетскоj дворани у Београду. Овде сада имам идеалне услове за припреме, тако да немам више потребе да идем било где”, поручила jе Ивана Шпановић.

На полигону спретности сви коjи су наступили су, практично, победници и награђени су и за само учешће на “Вртићиjади”, док су они наjбржи и наjспретниjи имали прилику и да се додатно такмиче за титулу наjбољих и освоjе пригодне пехаре.

У име Града Зрењанина присутнима се обратио помоћник градоначелника Симо Салапура, истакавши да ови малишани имаjу прилику да у друштву jедне светске атлетске звезде начине прве атлетске кораке, у граду спорта и нашоj прелепоj “Кристалноj дворани”.
“Велико нам jе задовољство што jе Ивана своjим медаљама повезала своj родни град Зрењанин са Новим Садом, Београдом, Европом и светом и сигурно jе да њено присуство на 4. “Вртићиjади” значи велики подстрек за ову децу. Што се тиче локалне самоуправе, посебан акценат стављамо на бављење спортом код деце предшколског и школског узраста, ово jе jедна од таквих акциjа и jа се захваљуjем школици “Лонг jумп”, Предшколскоj установи, Спортском савезу, Спортским обjектима, свим спонзорима коjи су подржали ову акциjу и препознали значаj да се деца од наjраниjег доба укључуjу у спортске активности”, казао jе Салапура.


Школицу спорта „Лонг jумп – Ивана Шпановић“ води Иванина маjка, Весна Шпановић, коjа каже да jе остварена добра сарадња с Предшколском установом Зрењанин и да малишани из градских и сеоских вртића с великим задовољством долазе на ову манифестациjу.
“Настављамо даље, окупљамо малишане и углавном се трудимо да то буду деца предшколског узраста, из Предшколске установе Зрењанин, с тим да смо од прошле године укључили и малишане из вртића у селима. Драго нам jе што jе данас и Ивана могла да буде с нама и присетила се како jе то изгледало када jе она правила прве атлетске кораке, она jе врло “турбулентно” кренула и претпостављам да овде сада ужива”, истакла jе Весна, некада и сама истакнута зрењанинска атлетичарка, и позвала сву заинтересовану децу, узраста од 3 до 12 година, да се укључе у рад Школице спорта „Лонг jумп – Ивана Шпановић“, а могу се jавити понедељком, средом и петком од 19 часова, у новоj хали спортова.


Отварању манифестациjе присуствовали су и генерална секретарка Спортског савеза града Зрењанина Вукосава Ђапић Атанацковић, заменица директора Предшколске установе Зрењанин Татjана Лоjовић и координаторка за физичко васпитање у тоj установи Маjа Шуjица.

Манифестациjу су, различитим врстама донациjа и помоћи, помогли компаниjа “Гомекс”, као генерални спонзор,“Агенциjа Фаркаш”, компаниjа “Кока Кола”, Спортски савез града Зрењанина и Jавна установа “Спортски обjекти”.


Преузето са: http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-5605/Ivana-Spanovic-s-decom-predskolskog-uzrasta-na-4–”Vrticijadi”


Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina