Приjем за каратисткиње ”Задругара”, шампионке Премиjер лиге Србиjе

Чланице сениорске екипе карате клуба “Задругар” из Лазарева, у саставу Сања Цвркота, Марина Радичевић, Радмила Вукеља и с гошћом из Панчева Тамаром Живић, предвођене тренером Милошем Ерићем, освоjиле су Премиjер лигу Србиjе у сезони 2017/18. и тиме по други пут у клупскоj историjи постале екипне првакиње државе. Финално такмичење одржано jе 19. новембра у Београду, а “Задругар” jе триjумфовао у конкуренциjи шест екипа, испред београдског “Партизана” и новосадског “Мавашиjа”.


Овим лепим спортским поводом, за каратисткиње “Задругара” и тренера Ерића данас jе приређен приjем у Градскоj кући. Помоћник градоначелника Симо Салапура угостио jе Сању Цвркоту, Радмилу Вукељу и Тамару Живић, док jе Марина Радичевић изостала због обавеза на факултету. Приjему jе присуствовао и одборник у Скупштини града Зрењанина из Лазарева Ненад Jоксимовић.

По оцени тренера Ерића, успех у Премиjер лиги остварен jе мимо очекивања, jер су каратисткиње “Задругара” биле међу наjмлађим такмичаркама, али како jе турнир одмицао, низале су се победе коjе су биле довољне за осваjање титуле. Савладани су Партизан, Ниш и Студентски град из Београда, нерешено jе завршен меч против Новосађанки, а jедини пораз забележен jе од екипе “Књаз Милош” из Аранђеловца.


“Презадовољне смо овим резултатом, мислим да jе и тренер презадовољан, с обзиром да у почетку ниjе био оптимиста. Мени jе ова година била веома успешна, за разлику од прошле када сам доживела повреду колена, операциjу и дужу паузу, била сам првакиња државе, Балкана и поjединачно и екипно, освоjила сам бронзу на Европском првенству. освоjили смо и Премиjер лигу, што су заиста велики резултати за мене након повреде”, каже наjуспешниjа каратисткиња и капитен “Задругара” Сања Цвркота и додаjе да у наредноj години полако креће ка главном циљу – Олимпиjским играма у Токиjу, где ће карате бити по први пут заступљен међу олимпиjским спортовима.

“Наредна година биће изузетно напорна, већ од 1. jануара креће сакупљање бодова за Олимпиjске игре, краjем jануара jе прва премиjер лига у Паризу, од 11 колико ће их бити током године, очекуjе нас европски шампионат у Новом Саду, светски шампионат у Мадриду, биће, дакле, напорно”, наjављуjе Цвркота предстоjеће наступе.


Честитаjући им на титули, помоћник градоначелника Симо Салапура истакао jе да jе клуб из jедног малог места, какво jе по броjу становника Лазарево, jош jедном доказао да се налази у самом врху српског каратеа, осваjањем титуле државног првака други пут, након пет година.
“Jош jедна лепа вест из борилачких спортова, коjи у Зрењанину имаjу дугу традициjу, а међу њима jе и карате спорт. Драго нам jе што се у каратеу мало Лазарево препознаjе по великим шампионима, и где већ годинама и у континуитету стасаваjу репрезентативци Србиjе у свим категориjама”, казао jе Салапура и додао да су међу њима и кандидати за Олимпиjске игре у Токиjу.

“Драго нам jе што смо их данас угостили и честитали им на овом успеху, а разговарали смо и о некоj будућоj сарадњи и надамо се jош већим успесима и jош бољим резултатима коjи ће стићи из Лазарева. Значаjно jе истаћи да карате клуб “Задругар” на свим наступима на наjбољи начин афирмише и своjе Лазарево и град Зрењанин”, нагласио jе Салапура.


Преузето са: http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-5615/Prijem-za-karatistkinje-”Zadrugara”–sampionke-Premijer-lige-Srbije


Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina