Боксерски спектакл у суботу у Зрењанину: ”Селектор – Новинари”

Град Зрењанин и спортска хала “Кристална дворана” после пет година биће у суботу, 23. децембра, домаћини jедног боксерског такмичења, а организатори наjављуjу прави спортски спектакл. У питању jе изборни меч наших наjбољих боксера за улазак у репрезентациjу Србиjе, под називом “Селектор-Новинари” у организациjи Боксерског савеза Србиjе, техничке подршке БК “Петровград” и под покровитељством Града Зрењанина. Борбе почињу у 18 часова, а улаз jе бесплатан.


Данас jе тим поводом у Градскоj кући одржана конференциjа за новинаре на коjоj су говорили помоћник градоначелника Симо Салапура и некадашњи боксерски асови – Ненад Боровчанин, нови председник Боксерског савеза Србиjе, и наш суграђанин Милан Пиперски, сада тренер боксерске репрезентациjе Србиjе.

Помоћник градоначелника позвао jе све љубитеље бокса и спорта уопште да дођу у суботу у “Кристалну дворану” и присуствуjу мечевима наших тренутно наjбољих бораца.
“Овим спектаклом на наjбољи начин ћемо обележити краj године у коjоj jе Град Зрењанин био добар и успешан домаћин броjних спортских манифестациjа. Желимо да кроз те манифестациjе промовишемо наш град, спорт, али пре свега, наше спортисте и у томе имамо добру сарадњу и партнерство с различитим националним гранским спортским савезима. Овога пута jе то Боксерски савез Србиjе и надамо се да ће у суботу “Кристална дворана” бити пуна као што jе била када смо у рингу имали актера коjи jе данас овде, а тада jе на успешан начин завршавао боксерску кариjеру. Бокс у Зрењанину има дугу и лепу традициjу, добру такмичарску базу и надам се да ћемо у сарадњи са боксерским организациjама у граду, Боксерским савезом Србиjе и уз помоћ локалне самоуправе и Спортског савеза града, таj ниво функционисања боксерског спорта у нашем граду подићи за jош jедну лествицу”, навео jе Симо Салапура.


Jедан од наjбољих зрењанинских боксера, коjи jе управо у “Кристалноj дворани” пре пет година одбранио титулу Свесловенског првака и након тога рекао збогом такмичарском боксу, окренувши се тренерском позиву, Милан Пиперски, наjавио jе сjаjне мечеве и нешто што ће довести до новог развоjа овог племенитог спорта.
“Сви коjи буду желели да тренираjу бокс у Зрењанину моћиће то да раде бесплатно у БК Петровград. Циљ нам jе омасовљавање и нови развоj овог спорта коjи се у протеклом периоду у великоj мери изгубио на српскоj сцени. Бокс jе увек присутан, али његова моћ и његова снага су у последњих две децениjе су нестали. Имамо нови план, нову стратегиjу коjом ћемо покушати изаћи из муља у коме се налазимо, веруjем да смо на добром, новом путу са новим председником Боксерског савеза Србиjе Ненадом Боровчанином, коjи jе поставио нове темеље за развоj бокса у Србиjи. Jедан од разлога зашто ће меч „Селектор-Новинари“ бити одржан у Зрењанину jе управо таj што желимо да бокс изађе из анониме и добиjе своjе нове поклонике, а врата БК Петровград су свим љубитељима бокса широм отворена“, истакао jе тренер бокс селекциjе Србиjе.

Након спектакла у Зрењанину, следи кратка празнична пауза, а већ од 10. jануара 2018. наjбољи боксери Србиjе стартуjу са припремама на Златибору, коjе ће се наставити у Минхену.


“Мечом у Зрењанину враћамо правило коjе jе важило у еx-Jугославиjи и златноj ери бокса на овим просторима, а то jе да само наjбољи боксери могу да наступаjу за репрезентациjу, истовремено пружаjући могућност да се до тог статуса и дође сопственим снагама. Jедноставно, уђеш у ринг, победиш и добио си прилику да добиjеш статус репрезентативца. Нема миљеника Савеза и селектора, победници ће нас представљати и то ће бити неприкосновено правило за бокс у Србиjи. Након меча у Зрењанину и припрема коjе очекуjу наше репрезентативце, нову прилику да покажу своjу снагу и знање боксери Србиjе имаће на Државном првенству коjе ће бити одржано у фебруару 2018. и коjе ће бити нови изборни циклус за репрезентациjу Србиjе”, закључио jе председник Боксерског савеза Србиjе Ненад Боровчанин на данашњоj конференциjи.


Селектор Србиjе Томислав Антељ и предводници селекциjе новинара, Душан Васиљевић (доаjен спортског и борилачког новинарства) и тренер Миливоjе Башић, за меч у Зрењанину наjављуjу следеће борце:

”Кристална дворана” Зрењанин, 23. децембар 2017, 18 часова, улаз бесплатан:
Селектор вс Новинари – парови:

  Елита (сениори) –

 • Категориjа до 52 кг: Душан Jањић – Немања Гавриловић
 • Категориjа до 69 кг: Петар Стошић – Никола Живановић
 • Категориjа до 75 кг: Стефан Панић – Бранко Губаш
 • Категориjа до 81 кг: Филип Станковић – Саша Миловац
 • Категориjа до 81 кг: Никола Станковић – Геард Аjетовић
 • Категориjа до 91 кг: Никола Влаховић – Марко Доцић
  Млади –

 • Категориjа до 52 кг: Раде Jоксимовић – Александар Jовановић
 • Категориjа до 64 кг: Ненад Jовановић – Матиjа Тиjанић
 • Категориjа до 69 кг: Милош Обрадовић – Милан Бранковић
 • Категориjа до 69 кг: Златко Jањић – Деjан Дашић
 • Категориjа до 75 кг: Никола Ђука – Алекса Митић


Преузето са: http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-5619/Bokserski-spektakl-u-subotu-u-Zrenjaninu–”Selektor—Novinari”


Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina