Шести Зимски турнир у малом фудбалу стартуjе 26. децембра

Традиционални Зимски турнир у малом фудбалу почиње у уторак, 26. децембра, у зрењанинскоj “Кристалноj дворани”, приjава екипа могућа jе до 24. децембра у 12 часова, а извлачење парова jе истога дана у 17 часова, у пресс сали “Кристалне дворане”. Организатори очекуjу учешће око 60 екипа, у пионирскоj, jуниорскоj и сениорскоj селекциjи. За победнике су предвиђене новчане награде, пехари и медаље.

Турнир су данас у Мултимедиjалноj сали Градске куће наjавили помоћник градоначелника Симо Салапура и представници организационог одбора Предраг Татић и Иван Микалачки.


Град Зрењанин генерални jе покровитељ турнира, а Симо Салапура поздравио jе наставак лепе традициjе организовања овог турнира, и нагласио његов значаj.
“Оваквим турнирима, а ово jе шести по реду зимски, покушавамо да промовишемо фудбалски спорт, али и да, на неки начин, одржавамо форму наших активних фудбалера, кроз одигравање утакмица. Позивам све заинтересоване да се приjаве за учешће, а наше суграђане да у што већем броjу присуствуjу турниру и допринесу његовоj атрактивности”

Предраг Татић напоменуо jе да ће на турниру, уз очекивани броj екипа, наступити око 600 такмичара, у свим категориjама, као и да ће турнир траjати од 26. децембра до 14. jануара наредне године, уз разумљиву новогодишњу и божићну паузу.


Иван Микалачки говорио jе о пропозициjама такмичењима и категориjама учесника.
“Сениори су ове године играчи рођени 1999. године и стариjи, уз могућност да у тим екипама наступе и млађи, jуниори су од 2000-2003. годишта, уз могућност спаjања по два годишта, у зависности од броjа приjављених екипа и пионири су од рођених 2004. године и млађих. За млађе категориjе важи правило да се игра 2 пута по 10 минута, за сениоре jе то 2 пута по 15 и 2 пута по 20 минута, у завршноj фази. Могуће jе у сениорскоj екипи имати наjвише два футсал играча, чиме покушавамо да обезбедимо што равноправниjе услове за све екипе”, обjаснио jе Микалачки и рекао да су правила модификована између фудбала и футсала, на шта су гледаоци и играчи већ навикли.

Котизациjе су 5.000 динара за jуниорске и 10.000 динара за сениорске екипе. Утакмице ће се играти у вечерњим терминима, од 17 или 18 часова, такође у зависности од броjа приjављених екипа.


Преузето са: http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-5620/Sesti-Zimski-turnir-u-malom-fudbalu-startuje-26–decembra


Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina