Завршница Зимског турнира у малом фудбалу – хуманитарни меч ”За осмех више”

Традиционални Зимски турнир у малом фудбалу, његово шесто издање, улази у завршну фазу, а на данашњоj конференциjи за новинаре у Градскоj кући, наjављен jе и посебан хуманитарни меч “За осмех више” коjи ће се одиграти пре финалне утакмице у недељу, 14. jануара, у “Кристалноj дворани”. О завршници турнира и хуманитарном аспекту говорили су помоћник градоначелника Симо Салапура, представник организатора Иван Микалачки и секретарка Црвеног крста Зрењанина Александра Танасиjевић.


Помоћник градоначелника рекао jе да jе, с организаторима турнира, осмишљен хуманитарни меч у ком ће се састати ветерани ФК “Пролетер” Зрењанин и репрезентациjа Жандармериjе.
“Таj меч биће одигран завршног дана турнира, у недељу, 14. jануара, око 20 часова, пре финалне утакмице у сениорскоj конкуренциjи, коjа jе на програму у 21 час. На турниру jе до сада одиграно више од 90 утакмица, уз учешће 56 екипа, са близу 600 играча, испуњени су сви очекивани циљеви, коjе смо и наjављивали и преостао jе jош таj, можда и jедан од наjважниjих задатака, хуманитарни”, казао jе Салапура и позвао све учеснике турнира, навиjаче и наше суграђане да у недељу, донациjом неког слаткиша, измаме осмех више нашим малишанима коjима jе то наjпотребниjе.


Циљ хуманитарне акциjе jе да сви коjи дођу на финални меч и сусрет Ветерани ФК “Пролетер” – репрезентациjа Жандармериjе понесу неки индустриjски упакован слаткиш и донираjу га на означеним пултовима Црвеног крста. Од слаткиша ће се направити пакетићи, коjи ће бити уручени деци из различитих угрожених категориjа становништва, а процене Црвеног крста jе да такве деце у граду има око 200.

“Црвени крст ће у недељу имати двоjаку улогу, наши волонтери ће вршити санитетско обезбеђење током скупа, а други део “покрива” хуманитарни карактер овог спортско-хуманитарног догађаjа и жеља и идеjа организатора jесте да, прикупљањем слаткиша, измамимо jош коjи осмех на лица наших наjмлађих суграђана. Сигурно свако од нас има у кући по неки слаткиш, преостао после празника, и може га донети и оставити на неком од наша два штанда, на улазима у халу спортова. Касниjе ће те слаткише волонтери Црвеног крста, заjедно с организаторима, упаковати у пакетиће и организовати поделу. Иако су празници за нама, предстоjи нам и Свети Сава, школска слава, дечjа слава, што jе свакако jош jедна лепа прилика за даривање”, нагласила jе секретарка Црвеног крста Зрењанина Александра Танасиjевић.


Иван Микалачки изразио jе задовољство досадашњим током 6. Зимског турнира у малом фудбалу и да jе лествица подигнута на виши ниво, и што се тиче квалитета утакмица и приказане игре и броjа погодака.
“Показало се добрим што смо ограничили учешће професионалних футсал играча, борба jе равноправниjа, а по први пут од кад се организуjе турнир, одигране су све предвиђене утакмице, укључуjући и екипе коjе су изгубиле шансу за пласман у наредну фазу такмичења. Нешто више од четири поготка по утакмици jе импозантан просек, уз око 600 такмичара, од коjих jе више од трећине млађих од 18 година, дакле играчи коjи су будућност овог спорта. Надамо се да ће одигравање хуманитарног меча постати традициjа, баш као што jе и турнир постао традиционалан”, истакао jе Микалачки.


Преузето са: http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-5650/Zavrsnica-Zimskog-turnira-u-malom-fudbalu—humanitarni-mec-”Za-osmeh-vise”


Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina