Завршен 6. Зимски турнир у малом фудбалу, уз спортски и хуманитарни карактер (10 фотографиjа)

У спортскоj хали у Зрењанину синоћ jе завршен 6. Зимски турнир у малом фудбалу, традиционална спортска манифестациjа коjа jе ове године по први пут имала и хуманитарни карактер. Победник турнира у сениорскоj конкуренциjи jе екипа “Кафе Бакарди” из Зрењанина коjа jе у финалу убедљиво славила против екипе “Генерална солуциjа” 5:1, након знатно боље игре у другом полувремену.


У борби за треће место састале су две екипе с jуга Баната – “Кладионица Милениjум Качарево” савладала jе “Панчево Такси Петрол” 5:2. Између две последње званичне утакмице турнира, одигран jе занимљив хуманитарни меч између ветерана ФК “Пролетер” Зрењанин и селекциjе новосадске Жандармериjе. Под слоганом “За осмех више”, публика коjа jе jуче у завидном броjу дошла у “Кристалну дворану”, као и сами актери хуманитарне утакмице, донирали су слаткише за децу из социjално угрожених категориjа становништва, коjи ће им бити уручени уз ангажовање зрењанинског Црвеног крста. Иако jе резултат био у другом плану, у неизвесноj утакмици славили су некадашњи играчи “Пролетера” 2:1.


Финалноj вечери 6. Зимског турнира присуствовало jе више од 1.500 гледалаца. Задовољни су и организатори и учесници, а задовољство деле и представници Града Зрењанина коjи су синоћ били у “Кристалноj дворани” – председник Скупштине града Оливер Митровић и помоћник градоначелника Симо Салапура, коjи jе и уручио захвалнице учесницима хуманитарног меча, као и пехаре наjсупешниjим екипама и поjединцима. Он jе рекао да се пуно људи одазвало позиву на хуманитарну акциjу, и да слоган “За осмех више” може у потпуности да се повеже са свим дешавањима синоћ у хали.


“Много публике, лепог фудбала, људи коjи су се одазвали нашим позивима. Три недеље турнира, више од 110 утакмица коjе су одигране, 56 екипа учесника, учешће ветерана “Пролетера”, Жандармериjе, Канцелариjе за младе града Зрењанина, волонтера Црвеног крста, заиста лепа манифестациjа у нашоj “Кристалноj дворани”, уз подршку Града Зрењанина”, изнео jе своjе утиске Салапура, уз очекивања да ће наредни турнир бити jош боље организован и такође имати хуманитарни карактер.


Представник организатора турнира, Иван Микалачки, истиче да jе прикупљена велика количина слаткиша, коjи ће обрадовати пуно деце, и да су слаткише донирали не само гледаоци, већ и екипе учеснице хуманитарног меча. Резимираjући турнир, рекао jе да jе траjао 16 радних дана, уз учешће више од 600 такмичара.
“Више од трећине њих су сасвим млади играчи, а финале, уз пуно голова, такође показуjе квалитет овог турнира. Можда су неке екипе мало разочаране пласманом, али то jе фудбал, то jе спорт, и ми им желимо срећу на наредном турниру за коjи се надам да ће бити jош масовниjи и jош боље организован”, казао jе он.


Преузето са: http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-5653/Zavrsen-6–Zimski-turnir-u-malom-fudbalu–uz-sportski-i-humanitarni-karakter-(10-fotografija)


Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina