Годишње награде Спортског савеза – почасти Немешу и Цвркоти

Светски шампион у рвању Виктор Немеш и бронзана каратисткиња са европског шампионата и првакиња Балкана Сања Цвркота добитници су годишње награде Спортског савеза града Зрењанина за 2017. годину у сениорскоj категориjи. Наjбоље спортске екипе су Стонотениски клуб инвалида “К2” у мушкоj, и Женски одбоjкашки клуб “Клек МД Зрењанин”, у женскоj конкуренциjи. Та признања уручена су им данас на традиционалноj свечаности у Градскоj кући, а с обзиром да су Немеш и Цвркота на припремама ван Зрењанина, у њихово име награде су примили представници клубова.


Сваке године кровна градска спортска асоциjациjа награђуjе наjбоље спортисте, спортске екипе, спортске стручњаке-тренере, спортске раднике, стручњаке у спорту, спортске судиjе, спонзоре-донаторе и пропагандисте на териториjи Града Зрењанина и додељуjе посебна признања за остварене резултате и допринос афирмациjи спорта. На конкурс за годишњу награду Спортског савеза за протеклу годину стигло jе укупно 58 предлога, а Управни одбор Савеза изабрао jе добитнике у 12 категориjа, укупно њих 27.


Поздрављаjући наjуспешниjе спортисте, стручњаке, судиjе, спортске раднике и госте свечаности, градоначелник Чедомир Jањић jе подсетио на значаjне резултате коjе jе Град Зрењанин постигао у протеклом периоду у области унапређења спортске инфраструктуре, и указао на опредељење финансирања великог броjа спортских клубова и организациjа.
“Имамо чиме да се похвалимо, мислимо да наш спорт напредуjе и желимо да подржимо што шири круг и клубова и спортских радника. Има неких предлога да би средства за функционисање спортских клубова требало расподелити на начин да неколико наших клубова буде у врхунском спорту, да буду врхунски клубови у нашоj држави, али би тиме већи броj клубова остао без финансирања од стране града. Jа нисам за то, и ове године град ће финансирати више од 140 клубова и мислимо да jе то добро”, казао jе градоначелник и осврнуо се на друге врсте помоћи од сттране града, пре свега у обнови и развоjу спортске инфраструктуре.


Немеш и Цвркота награде су освоjили у области спортиста у олимпиjским спортовима и спортовима коjи су придружене чланице МОК-а. Међу спортистима у неолимпиjским спортовима наjуспешниjи су у протеклоj години били савате боксер Горан Сучевић и такмичарка у борилачким спортовима Биљана Тапавички Павлов.

У млађим категориjама, за наjуспешниjе jуниоре у олимпиjским спортовима и спортовима коjи су придружене чланице МОК-а проглашени су пливач Никола Аћин и каратисткиња Ања Миловановић. У неолимпиjским спортовима признање jе припало jуниору Боjану Гостоjићу, авио-моделару и jуниорки Марини Ђекић, кик-боксерки. Наjуспешниjи кадети су пливач Марко Вуjин и спринтерка Анастасиjа Кашаш, док су у категориjи спортиста са инвалидитетом признање заслужили стонотенисери Иван Живков и Кристина Аранчић.


У категориjи jуниорских спортских екипа награђени су СТК “Стенес” и куглашки клуб “Кристал”, а наjуспешниjе спортске кадетске екипе су Рвачки клуб “Пролетер” и Спортски клуб “Плава звезда”.

Тренер рвача “Пролетера” Воjислав Траjковић jе наjуспешниjи спортски стручњак-тренер, Михаљ Балић из рукометног спорта jе наjбољи спортски радник, а признања су припала и физиотерапеуту, спортском стручњаку Марку Ћурчићу, спортском судиjи у веслању Данету Лужаjићу, пропагандисти у спорту Жарку Цветићу и спортском новинару Будимиру Цвиjетићу, коjи jе добио награду за животно дело. У категориjи спонзор-донатор награду jе заслужила компаниjа НИС.


Посебна признања Спортски савез града доделио jе рукометноj екипи Техничког факултета „Михаjло Пупин“ и стонотенисеру Илиjи Маjсторовићу, за успехе постигнуте у студентском спорту. Он се, на самом краjу данашње свечаности, и захвалио у име свих награђених.


Преузето са: http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-5681/Godisnje-nagrade-Sportskog-saveza—pocasti-Nemesu-i-Cvrkoti


Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina