Успешно завршен 3. Зрењанински полумаратон

Трећи Зренjанински полумаратон одржан jе jуче у одличноj атмосфери, а након 21,120 истрчаних километара, победу су однели Велимир Боjовић из Ниша и Наташа Ћулафић из Ковачице. Победник у мушкоj конкуренциjи остварио jе резултат 1:12:31, забелешивши нови рекорд трке у Зренjанину, а победница jе кроз циљ на Тргу слободе прошла у времену 1:30:38. Другопласирани су Милош Крстић и  Александра Костадиновић, док су трећа места заузели Милош Даjевић и Сара Кузмановић
 
“Трку задовољства”, у дужини од 7 километара, наjбрже су истрчали Кристиjан Стошић и Катарина Похлод. Jелена Таталовић и Миле Павловић заслужили су посебне награде, као наjбржи Зренjанинци коjи су учествовали у трци. Jелена jе заузела 7. место у коначном поретку, док jе Миле прошао кроз циљ девети у мушкоj конкуренциjи.  
 
 
 
 
Трку jе отворио, све учеснике поздравио и пожелео им успех на стази, помоћник градоначелника Зренjанина Симо Салапура, коjи се потом прикључио полумаратонцима и истрчао “Трку задовољства”. Награде наjуспешниjима додели су Салапура, генерална секретарка Спортског савеза града Вукосава Ђапић Атанацковић, организатори полумаратона Милан Делић и Мирослав Молнар, као и промотерке Софиjа Олић и Рада Перовић. 
 
Полумаратонскоj трци претходиле су трке ученика виших разреда зренjанинских основних школа и ревиjална “трка беба”, на коjоj jе десетак наших наjмлађих суграђана отпузало дужину предвиђене тепих-стазе и примило пригодне награде од организатора. 
 
 
 
 
Трка jе протекла у повољним временским условима, трчали су и млади и стари, активни атлетичари и рекреативци, а грађани су поздрављали учеснике дуж целе трасе коjом се трчало. Велики допринос доброj организациjи манифестациjе дали су припадници Полициjске управе Зренjанин, организациjе Црвеног крста, Спортског савеза града, волонтери Зренjанина, а саму организациjу потписуjу Атлетско-рекреативни клуб “Петровград” Зренjанин и Град Зренjанин. Придружили су се и броjни спонзори, приjатељи и медиjски покровитељи.   
 
 


Преузето са: http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-7029/Uspesno-zavrsen-3–Zrenjaninski-polumaraton


Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina