Светска бронза за Немеша и Каджаjу – честитка градских челника

Рвачи зренjанинског “Пролетера” и репрезентативци Србиjе Виктор Немеш и Михаил Каджаjа освоjили су бронзане медаље на Светском првенству у Будимпешти и донели нашоj земљи нова одличjа, након што jе сребрну медаљу дан раниjе освоjио Давор Штефанек, такође некадашнjи истакнути члан “Пролетера”. Виктор Немеш jе у борби за медаљу у категориjи до 77 килограма савладао Швеђанина Бjурберга, док jе Михаил Каджаjа, Грузин коjи наступа под заставом Србиjе, у борби за треће место победио бившег првака света, Мађара Балажа Киша, и освоjио медаљу у категориjи грчко-римским стилом до 97 килограма. Пре Каджаjе и Немеша, сребрну медаљу jе освоjио Давор Штефанек, док jе без одличjа замало остао jош jедан Зренjанинац, Кристиjан Фрис, коjи jе поражен у борби за треће место од Кинеза Валихана. Српским рвачима осваjанjе медаља честитали су премиjерка Ана Брнабић и министар омладине и спорта Ванjа Удовичић, а своjим истакнутим суграђанима честитку су упутили и челници Града Зренjанина.

Честитке Виктору Немешу и Михаилу Каджаjи, поводом новог великог спортског успеха на међународноj сцени, упутио jе градоначелник Зренjанина Чедомир Jанjић, а честиткама се придружио и председник Скупштине града Оливер Митровић. Они су истакли да и ове медаље доказуjу да рвачки спорт у Зренjанину и Србиjи, из такмиченjа у такмиченjе, припада самом светском врху. “Наставили сте да осваjате одличjа на наjвећим светским такмиченjима, што говори о истакнутом спортском квалитету коjи поседуjете, али и о преданом и истраjном раду и тренинзима, у оквиру свог “Пролетера” и државне репрезентациjе. Искрено вам честитамо на медаљама, достоjном презентованjу нашег града и земље на светском шампионату у Мађарскоj и желимо успеха и на свим наредним наступима”, поручили су зренjанинским репрезентативцима Jанjић и Митровић.


ПРЕУЗЕТО СА: http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-7062/Svetska-bronza-za-Nemesa-i-Kadzaju—cestitka-gradskih-celnika


Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina