PRIZNANJE “KAPETAN MIŠA” SPORTSKOM SAVEZU

U Narodnom pozorištu “Toša Jovanović” u Zrenjaninu, juče su svečano dodeljene nagrade “Kapetan Miša Anastasijević” za region Srednjeg Banata. Prisutne je pozdravio gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, a potom i uručivao nagrade.
Nagrađena su 22 privredna i društvena subjekta sa područja koje pokriva Regionalna privredna komora Zrenjanin, a koji se posebno ističu u preduzetništvu i stvaralaštvu.

slika 2

Odluku o dodeli priznanja doneo je stručni žiri, na čelu sa profesorom dr Radovanom Pejanovićem sa Univerziteta u Novom Sadu.
Nagradu “Kapetan Miša Anastasijević” u ime Sportskog saveza Grada Zrenjanina primio je generalni sekretar Simo Salapura, koji je objasnio kako je Savez tokom 2015. godine imao niz važnih aktivnosti, brojne edukacije, organizovao je značajna sportska takmičenja u gradu, a zrenjaninski sportisti su postizali izuzetne rezultate, takođe je zabeležen i napredak u oblasti izdavaštva.

slika 3

Ocenivanje i vrednovanje preduzetništva, a potom i uručivanje nagrada najboljima, organizuje se u okviru projekta “Put ka vrhu”, koji je nastao pre 15 godina, sa idejom da afirmiše društveno i privredno stvaralaštvo Srbije.
Ustanovljeno priznanje, plaketa i zlatnik sa likom Kapetana Miše koje je uručeno nagrađenima, jeste umetničko delo Ljubiše Mančića, akademskog vajara iz Beograda.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina