Спорт jе за све, укључи ме” у ОСШ “9. маj

Градоначелник Зренjанина Чедомир Jанjић са сарадницима – помоћницима Симом Салапуром и Душком Радишићем, посетио jе данас Основну и среднjу школу “9. маj”, коjу похађа 270 ученика и где jе организован спортски догађаj под слоганом ”Спорт jе за све, укључи ме”.

Повод за то jе недавно опремљен спортски терен у дворишту школе и фискултурна сала за ученике и децу ометену у развоjу коjа похађаjу ту школу.

Градоначелник Jанjић jе казао да Град Зренjанин издваjа значаjна средства за функционисанjе основних и среднjих школа и Предшколске установе, а да jе добро што у граду постоjе компаниjе коjе желе да помогну.

– Нису то само велике компаниjе, већ се показало да има предузетника коjи су расположени да помогну, олакшаjу и улепшаjу дане овоj деци у школи “9.маj”. Ми ћемо се бавити великим проjектима, оваj нови обjекат, чиjа се граднjа финансира из буджета града, како планирамо, следеће године би требало да буде завршен и то ће бити додатни, леп простор за боравак деце – казао jе градоначелник Jанjић.

Директорица школе “9. маj” Снежана Вукић казала jе да jе данашнjа спортска акциjа настала из приче са добрим људима коjи су препознали нjихов труд да деци са сметнjама у развоjу пруже бар део онога што имаjу остала деца.

– Овде су нам данас и деца из спортског кошаркашког клуба “Петровград”, одбоjкаши из Одбоjкашког клуба “Пролетер” и рукометаши из РК “Пролетер”, а сви они дошли су да нас подрже и друже са нама – навела jе она.

Истакла jе да jе циљ спорстке акциjе ”Спорт jе за све, укључи ме” да се деца и одрасли подсете да смо сви, исти без обзира на различитости.

– Наjважниjе jе било да овом акциjом, а надамо се и будућим, да код родитеља и ученика спортиста пробудимо одговорност према нашоj школскоj деци, а овог пута кроз спорт. То нам jе наjважниjе, да та одговорност не буде тренутна, само данас на спортским теренима у школском дворишту, већ да буде стална и увек присутна међу нама – рекла jе она. 

Опрема у школском дворишту набављена jе и средствима од Покраjинског секретариjата за спорт и омладину.

– Имамо нове кошеве у дворишту, одбоjкашку мрежу, два стола за стони тенис, голиће за мини фудбал, набавили смо и два коша коjа су постављена у нашоj фискултурноj сали – рекла jе Вукић.


Преузето са: http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-7044/%E2%80%9DSport-je-za-sve–ukljuci-me%E2%80%9D-u-OSS–9–maj-

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar Prijava

Sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina