Рукометни репрезентативци поделили лопте ученицима ОШ ”Жарко Зрењанин” и позвали их на утакмицу

Рукометни репрезентативци Србиjе, голмани Владимир Цупара и Деjан Милосављев, наjављуjући сутрашнjи дуел Србиjа – Белгиjа у Зренjанину, посетили су данас основну школу “Жарко Зренjанин”, поделили ученицима рукометне лопте и опрему, дружили се с нjима и позвали их да сутра од 18 часова бодре нашу репрезентациjу у првом мечу квалификациjа за Европски шампионат 2020. године.
 
Заjедно с рукометашима Србиjе, школу су посетили представници Града Зренjанина, Спортског савеза града, Савеза за школски спорт и Рукометног клуба “Пролетер”, коjи дуги низ година има своjу базу управо у овоj школи и води тренинге млађих категориjа у jединоj школскоj сали у граду коjа задовољава димензиjе рукометног терена. 
 
 
 
Помоћник градоначелника Симо Салапура уручио jе директору школе Мирославу Брнjошу дрес рукометне репрезентациjе и jош jедном наjавио сутрашнjу утакмицу у “Кристалноj дворани”. Рекао jе да jе меч значаjан за нашу селекциjу, а таj значаj се огледа и у овоj посети репрезентативаца школи у коjоj jе рукометна база у граду.
“Позивам и ученике ове и других зренjанинских школа и све љубитеље спорта да сутра дођу у нашу халу у што већем броjу и даjу пуну подршку репрезентациjи Србиjе, да потврдимо да jе Зренjанин добар домаћин овако великог спортског догађаjа. Захваљуjем се Рукометном клубу “Пролетер” и основноj школи “Жарко Зренjанин” на овако лепоj акциjи и срдачном дочеку наших репрезентативаца”, казао jе Салапура. 
 
 
 
Директор школе захвалио се рукометашима коjи су у jеку припрема пред утакмицу и нашли времена да се друже с децом, коjа су имала прилику да великим аплаузом поздраве репрезентативце. Истакао jе да ће донациjа коjу су данас добили сигурно корисно послужити у бављенjу спортом и у настави физичког васпитанjа, а да ће урамљен дрес стаjати у витринама школе, у знак подсећанjа на оваj леп сусрет.
“Жеља нам jе да омасовимо рукомет, уз помоћ Града Зренjанина и Рукометног клуба “Пролетер”, да наш град остане град спорта и град рукомета”, нагласио jе он. 
 
 
 
Не криjући да jе током данашнjег дочека у сали ОШ “Жарко Зренjанин” имао можда већу трему него пред пуним трибинама током утакмица, голман наше репрезентациjе и пољског прволигаша, бившег европског шампиона, Виве Таурон Кjелце Владимир Цупара рекао jе да jе евидентно да ова деца воле спорт и цене то што рукометаши раде и да за нjих има само речи хвале.
“Хвала и спортском Зренjанину коjи нас jе на леп начин дочекао и част jе и задовољство ових дана бити овде. Очекуjе нас сутра изузетно битна утакмица, вечерас одржавамо завршни тренинг, припреме за меч су готове, очекуjемо пуну халу и подршку с трибина и нема сумнjе да ћемо победити”, оптимиста jе наш репрезентативац.  
 
 

Преузето са:http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-7055/Rukometni-reprezentativci-podelili-lopte-ucenicima-OS-”Zarko-Zrenjanin”-i-pozvali-ih-na-utakmicu


Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar Prijava

Sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina