Футсал Србиjа-Пољска и пливачки митинг ”Куп Зренjанина 2018” у нашем граду

Футсал репрезентациjе Србиjе и Пољске сутра ће, 30. октобра, одиграти приjатељску утакмицу у зренjанинскоj “Кристалноj дворани”, с почетком у 18 часова, а наш град ће од четвртка до недеље, од 1-4. новембра, бити домаћин jош jедног међународног спортског догађаjа – 26. пливачког митинга “Куп Зренjанина 2018.”, на базену СЦ “Jуг” на Шећерани, наjављено jе данас на конференциjама за новинаре одржаним у Градскоj кући.

Jош jедно гостованjе футсал репрезентациjе Србиjе, у оквиру припрема за Европско првенство 2020. године, у нашем граду наjавили су помоћник градоначелника Симо Салапура и представници футсал асоциjациjа Србиjе и Пољске – селектор репрезентациjе Србиjе Горан Иванчић, играч Кристиjан Радин, иначе наш суграђанин, селектор репрезентациjе Пољске Блажек Корчински и тим менаджер Матеуш Голаш. Симо Салапура jе члановима обе селекциjе пожелео приjатан боравак у нашем граду и истакао да jе одиграванjе овог меча у Зренjанину jош jедна потврда добре сараднjе града и различитих националних гранских спортских савеза. Позвао jе наше суграђане, љубитеље спорта, да слично као протекле недеље, када jе игран рукометни меч Србиjа-Белгиjа, испуне спортску халу до последнjег места. “Ове утакмице прилика су и за адекватну промоциjу спорта у локалу, у нашем граду. Добар локални клуб, САС, такође jе добра референца за одиграванjе утакмица репрезентациjе и jа и овога пута позивам навиjаче, пре свега школарце, да дођу у дворану, покажу културу навиjанjа и да jош jедном пошаљемо лепу слику из наше “Кристалне дворане”, веруjем уз победу наше репрезентациjе”, поручио jе Салапура.

Селектор репрезентациjе Иванчић захвалио се представницима Града Зренjанина на гостопримству и одличноj организациjи сваке утакмице националне селекциjе у нашем граду. “Нисмо случаjно одабрали Зренjанин за место овог сусрета. Десетак пута смо већ наступали овде, у приjатељским и званичним утакмицама, увек пред пуном двораном и у одличноj атмосфери”, казао jе селектор Србиjе. Челници пољске футсал репрезентациjе изузетно су задовољни боравком у Зренjанину и захвални на гостопримству. Селектор Пољске казао jе да jе предстоjећи меч прилика за нjегову репрезентациjу да одмери снаге, у овом тренутку, с квалитетниjим противником и очекуjе да након два сусрета са Србиjом, данас у Панчеву и сутра у Зренjанину, подигне ниво припремљености своjе селекциjе.

Организатор меча и зачетник футсала у нашем граду, Симо Батиница, каже да jе у овом спорту од 2002. године и да се увек труди да покаже да Зренjанин заиста воли футсал и да сваки пут на наjбољи начин жели да угости репрезентациjу Србиjе. Традиционални пливачки митинг “Гран при – Куп Зренjанина 2018.” по први пут jе уврштен у званични календар Светске пливачке федерациjе, као jедно од квалификационих такмиченjа А-категориjе за постизанjе норме за наступ на светском првенству. Наjављуjући и ово такмиченjе, помоћник градоначелника jе рекао да улаганjа Града Зренjанина у спортску инфраструктуру и спортске програме доводе и до тога да такмиченjа коjа се организуjу у нашем граду добиjаjу и на масовности и на реjтингу. “Такав jе случаj и са овим пливачким митингом, коjи jе први пут уврштен у званични календар светске пливачке федерациjе. Надамо се да ће Град Зренjанин и Пливачки клуб “Пролетер” бити одлични домаћини за више од 500 учесника овог такмиченjа из 13 репрезентациjа, коjи ће у нашем граду боравити пуна четири дана”, казао jе Салапура.

О такмиченjу су говорили и председник Пливачког клуба “Пролетер” Бранислав Влаисављевић и директор такмиченjа Драган Jоцић коjи подсећа да се митинг одржава 26. пут, а под овим именом у неколико последнjих година. Задовољан jе ширенjем те приче и уврштенjем митинга у званичне пливачке календаре. “Има неких десетак такмиченjа у Европи где могу да се пливаjу норме за светска првенства, ми смо сада jедно од нjих, тако да смо лествицу свакако подигли на виши ниво, и организационо и што се тиче квалитета пливача коjи нам долазе”, навео jе Jоцић и додао да ће учесници стићи са три континента и из око 60 клубова.

“Биће ту и репрезентациjе Алжира, Сириjе, Турске, Грчке и Македониjе, као и пливачи репрезентативци Мађарске, Румуниjе, Бугарске, Словениjе и наше земље, коjи ће наступити за своjе клубове. Уврстили смо у такмиченjе и око 60-70 наших такмичара, пливача “Пролетера”, коjи ће наступити у кадетскоj, jуниорскоj и сениорскоj конкуренциjи. Очекуjемо jако добро и квалитетно пливанjе, преподне су на програму квалификациjе, почев од 10 часова, а од 18 часова сваког дана су на програму финала. Церемониjа отваранjа такмиченjе jе у четвртак, од 17.45 часова”, казао jе.


ПРЕУЗЕТО СА: http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-7063/Futsal-Srbija-Poljska-i-plivacki-miting-”Kup-Zrenjanina-2018”-u-nasem-gradu


Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar Prijava

Sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina