Зрењанин остаjе центар ”Жогариjе-Лоптариjе” у Србиjи

Спортско-забавно-едукативна манифестациjа школараца “Жогариjа-Лоптариjа” успешно jе испратила jош jедну сезону, а наш град остаjе центар манифестациjе и у наредноj години, чуло се jуче на конференциjи за новинаре, организованоj у Градскоj кући. Организатори су сумирали дешаванjа у овоj години и наjавили програм за 2019. годину, а о манифестациjи су говорили помоћник градоначелника Зренjанина Симо Салапура, координатор “Жогариjе-Лоптариjе” за Зренjанин Горан Делић и представник организатора и модератор Богољуб Груjић.

Симо Салапура истакао jе да “Жогариjа-Лоптариjа” представља свеобухватну манифестациjу онога што се зове игра, такмиченjе и друженjе. “У програму развоjа спорта на териториjи Града Зренjанина нису као приоритет наведени само врхунски резултати, већ пре свега повећан обухват грађана, пре свега деце основношколског узраста, за бављенjе спортом. Основни циљ нам jе да деци усадимо навику за бављенjе неком физичком активношћу током живота, а то jе jедан од циљева коjи промовише и “Жогариjа-Лоптариjа”. Наредне године то ће бити треће по реду такмиченjе у нашем граду, а подсетићу да смо ове године имали две манифестациjе у Зренjанину – квалификациони турнир и републичко финале, што jе била лепа прилика да се промовишу и наш град, наше школе, наши ђаци. Више од две хиљаде нjих до сада jе узело учешће у овом такмиченjу и jа се захваљуjем свим школама коjе су учествовале и свима коjи су допринели успешноj организациjи и позивам их да се следеће године jош масовниjе укључе, како би на што бољи начин промовисали све вредности спорта, игре, друженjа, упознаванjа, размене искуства”, казао jе Салапура и подсетио на две велике међународне спортске манифестациjе чиjи jе наш град домаћин 2019. године – Европско првенство у кошарци за жене и Европско универзитетско првенство у одбоjци.

“Имамо, дакле, озбиљне спортске изазове пред нама, организационе изазове, али коjи ће сигурно свима нама служити на част, да промовишемо jедну лепу причу. “Жогариjе-Лоптариjе” су сигурно део свеобухватног програма кроз коjи ћемо промовисати и ове наше активности”, поручио jе Салапура. “Жогариjе-Лоптариjе” присутне су у региону бивше Jугославиjе већ десетак година, зачете су у Словениjи, захваљуjући ангажованjу Славка Сакелшека, а у Србиjи се одржаваjу од прошле године. Финале овогодишнjе манифестациjе за регион одржано jе септембра месеца у Сараjеву, а Србиjу jе успешно представљала екипа Рашке коjа jе то учешће обезбедила управо победом у Зренjанину, на националном финалу за нашу земљу, одржаном у маjу.

Координатор “Жогариjе-Лоптариjе” за Зренjанин Горан Делић, коjи jе на том месту наследио Весну Сакелшек, истиче да ће наш град остати базни, матични град за Србиjу и убудуће, што jе традициjа коjу органитзатори желе да задрже. “Након прелиминарних разговора и контаката коjе смо обавили широм Србиjе, можемо рећи да jе већ скоро остварен план да за наредну годину удвостручимо броj градова учесника, односно домаћина такмиченjа. У изгледу jе да се укључе и неке врло атратктивне локациjе и за нашу децу и за лепу промоциjу Србиjе, као што су Врнjачка Банjа и Копаоник, да се подсетимо сви заjедно колико jе Србиjа као земља лепа. Приметно jе и преношенjе неког фокуса са великих центара, коjи имаjу и можда вишак манифестациjа и манjак интересованjа, на манjе средине. Покушаћемо да будемо активни током целе сезоне, а jош jедном истичем да ће манифестациjа “Жогариjа-Лоптариjа-Србиjа 2019” бити везана за Зренjанин као матични град, по више основа”, навео jе Делић.


ПРЕУЗЕТО СА:  http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-7077/Zrenjanin-ostaje-centar-”Zogarije-Loptarije”-u-Srbiji

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar Prijava

Sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina