Спорт као део програма обележаванjа Празника града Зрењанина

Поводом Празника града Зренjанина, 17. новембра, одржава се низ различитих манифестациjа, а у прославу су се укључили и спортисти и рекреативци коjи су jуче, у организациjи Команде за развоj Банатске бригаде, учествовали на четвртом спортском сусрету у зренjанинском “Медисону”. У наjстариjоj наменскоj спортскоj дворани у Србиjи одржан jе турнир у малом фудбалу, одбоjци и баскету “3 на 3” и пошто то могућности у том спортско-саjамском обjекту дозвољаваjу, мечеви су се играли истовремено, на три терена.

Учешће су узели припадници Гарнизона Воjске Србиjе у Зренjанину – Команде Банатске бригаде, Градске управе Зренjанин, jавних предузећа и спортских организациjа и клубова града Зренjанина. Отваранjу турнира присуствовао jе и помоћник градоначелника Зренjанина Симо Салапура, коjи jе истакао да се ових дана, као и читаве ове године, обележава век од Великог рата. – Кроз историjу jе воjска Србиjе имала значаjну, а не ретко и пресудну улогу, да би ми данас имали лагодниjи живот и извесниjу будућност. Окупили смо се и данас овде, заjедно с припадницима Команде за развоj банатске бригаде, jавним предузећима, спортским организациjама, да би се пре свега дружили, обележаваjући оваj значаjан историjски датум за нашу државу, али и Празник града и Дан Команде Банатске бригаде – казао jе Салапура и додао да су допринос успешноj организациjи овог догађаjа дали и Jавна установа “Спортски обjекти” и Спортски савез града Зренjанина.

Заменик Команданта за развоj Банатске бригаде, потпуковник Никола Фатић, обjашнjава да jе 17. новембар Празник града, али и дан те воjне jединице, коjи се обележава и кроз спортска такмиченjа. Наjавио jе и учешће jединица зренjанинског гарнизона Воjске Србиjе на великоj манифестациjи “Отворени дан”, поводом Празника града, у суботу, од 11 до 14 часова, на Тргу слободе.

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar Prijava

Sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina