Приjем за волонтере Црвеног крста

Поводом Међународног дана волонтера, 5. децембра, помоћник градоначелника Душко Радишић уприличио jе jуче, у сали Градског већа, приjем за волонтере Црвеног крста Зренjанин. Радишић jе рекао да Град Зренjанин има изузетну сараднjу са Црвеним крстом, посебно са младим волонтерима. – Данас имамо прилику да им се jош jедном захвалимо на учешћу у свим активностима коjе Град спроводи, а ово jе уjедно и прилика да другим младим људима у граду покажемо како млади волонтери Црвеног крста своjим радом и осмехом помажу онима коjима jе помоћ заиста потребна – рекао jе Радишић и нагласио да су ти млади људи за све добар пример.

Захваљуjући на приjему, секретарка Црвеног крста Зренjанин Александра Танасиjевић казала jе да се Међународни дан волонтера, 5. децембар, ове године обележава под слоганом “Волонтери граде отпорне заjеднице” коjи упућуjе на волонтере коjи делуjу у локалним срединама. – Волонтиранjе побуђуjе оно наjвредниjе у људима, упућуjе људе на међусобну толеранциjу, солидарност и наjвећа снага Црвеног крста jесте управо у волонтерима и волонтерском раду. Волонтер у Црвеном крсту не очекуjе нити тражи материjалну надокнаду, нити захвалност, ипак, с друге стране локалне заjеднице, попут Града Зренjанина коjе препознаjу вредност волонтерског рада заузврат добиjаjу велику добит, самим тим што суграђани постаjу задовољниjи, како краjнjи корисници коjима волонтери помажу, тако и сами волонтери коjи налазе задовољство у раду, а такође и кроз значаjну уштеду због волонтерског рада – казала jе Танасиjевић.

Она jе изнела податак да су, реализуjући активности и програме Црвеног крста, волонтери те организациjе одрадили 35.700 волонтерских сати, што jе значаjан броj сати поклонjен суграђанима и Граду Зренjанину. Секретарка Танасиjевић jе рекла и да jе у Зренjанину 150 активних волонтера свих узрасних категориjа, а 60 одсто jе младих волонтера.

Међународни дан волонтера обележава се у свету као подсећанjе на дан када jе 1970. године створен Програм Уjединjених нациjа за волонтере. Циљ jе подстаћи што већи броj људи да понуде своjе волонтерске услуге. Лjуди добре воље, како их називаjу, за своj рад не очекуjу материjалну надокнаду, сем моралних и друштвених сатисфакциjа, а помаганjе и посвећиванjе времена другима сматраjу изразом људске хуманости, солидарности и узаjамности, као и осећанjем одговорности за своjу заjедницу.Преузето са:  http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-7109/Prijem-za-volontere-Crvenog-krsta


Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar Prijava

Sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina