Premijerno prikazan film ”Žensko lice sporta u Zrenjaninu”, uz podršku Pokrajine i Grada Zrenjanina

    U Baroknoj sali Gradske kuće sinoć je premijerno prikazan film „Žensko lice sporta u Zrenjaninu”. Autori filma su Stojanka Lekić, pokrajinska poslanica, bivša sportistkinja i dugogodišnja sportska radnica i Siniša Onjin kustos istoričar Narodnog muzeja u Zrenjaninu. Produkciju dokumentarnog filma potpisalo je “Udruženje pečat”, dok je izvršna produkcija poverena zrenjaninskoj kući „Digital Style“. Realizaciju projekta je podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama. 

 
 
 
Film je sastavni deo projekta “Žensko lice sporta u Zrenjaninu“, u okviru kog je bila organizovana i izložba u Velikom salonu Narodnog muzeja u periodu od 1. oktobra do 10. novembra, kao i prigodna javna tribina na istu temu. Pozivu da prisustvuju sinoćnoj premijeri odazvalo se više sportistkinja iz našeg grada koje su predstavljene i u filmu, kao i sportskih radnika iz našeg grada. Značaj tom događaju i čitavom projektu dali su i pokrajinski sekretar za sport i omladinu, nekadašnji odbojkaški reprezentativac Vladimir Batez, članica Olimpijskog komiteta Srbije, naša sugrađanka i rekorderka u plivanju, Miroslava Najdanovska, kao i pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura. Za goste je, pre projekcije filma, priređen i prijem u sali Gradskog veća.
  
 
 
 
U filmu se, kroz intervjue sedamnaest zrenjaninskih sportistkinja, otkriva kakvi su bili njihovi počeci, kako su se radovale pobedama, a kako su podnosile poraze, šta ih je motivisalo, razgovaralo se s njima o porodici, ishrani, treninzima, omiljenim medaljama… Prvi film u Zrenjaninu o jednoj ovakvoj temi, značajno je svedočanstvo ne samo o položaju žena i njihovoj ulozi u sportu, već i o nekim od blistavih trenutaka sporta u našem gradu, čija je jedna od najpoznatijih odrednica upravo “Grad sportova”.
 
  

Preuzeto sa: http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-7115/Premijerno-prikazan-film-”Zensko-lice-sporta-u-Zrenjaninu”–uz-podrsku-Pokrajine-i-Grada-Zrenjanina


Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina