Премиjерно приказан филм ”Женско лице спорта у Зренjанину”, уз подршку Покраjине и Града Зренjанина

    У Барокноj сали Градске куће синоћ jе премиjерно приказан филм „Женско лице спорта у Зренjанину”. Аутори филма су Стоjанка Лекић, покраjинска посланица, бивша спортисткинjа и дугогодишнjа спортска радница и Синиша Онjин кустос историчар Народног музеjа у Зренjанину. Продукциjу документарног филма потписало jе “Удруженjе печат”, док jе извршна продукциjа поверена зренjанинскоj кући „Дигитал Стyле“. Реализациjу проjекта jе подржао Покраjински секретариjат за културу, jавно информисанjе и односе са верским заjедницама. 

 
 
 
Филм jе саставни део проjекта “Женско лице спорта у Зренjанину“, у оквиру ког jе била организована и изложба у Великом салону Народног музеjа у периоду од 1. октобра до 10. новембра, као и пригодна jавна трибина на исту тему. Позиву да присуствуjу синоћноj премиjери одазвало се више спортисткинjа из нашег града коjе су представљене и у филму, као и спортских радника из нашег града. Значаj том догађаjу и читавом проjекту дали су и покраjински секретар за спорт и омладину, некадашнjи одбоjкашки репрезентативац Владимир Батез, чланица Олимпиjског комитета Србиjе, наша суграђанка и рекордерка у пливанjу, Мирослава Наjдановска, као и помоћник градоначелника Зренjанина Симо Салапура. За госте jе, пре проjекциjе филма, приређен и приjем у сали Градског већа.
  
 
 
 
У филму се, кроз интервjуе седамнаест зренjанинских спортисткинjа, открива какви су били нjихови почеци, како су се радовале победама, а како су подносиле поразе, шта их jе мотивисало, разговарало се с нjима о породици, исхрани, тренинзима, омиљеним медаљама… Први филм у Зренjанину о jедноj оваквоj теми, значаjно jе сведочанство не само о положаjу жена и нjиховоj улози у спорту, већ и о неким од блиставих тренутака спорта у нашем граду, чиjа jе jедна од наjпознатиjих одредница управо “Град спортова”.
 
  

Преузето са: http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-7115/Premijerno-prikazan-film-”Zensko-lice-sporta-u-Zrenjaninu”–uz-podrsku-Pokrajine-i-Grada-Zrenjanina


Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar Prijava

Sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina