Spartakova nagrada dodeljena 51. put – među laureatima i Zrenjaninci

Najveće sportsko priznanje u AP Vojvodini – nagrade „Jovan Mikić Spartak“ dodeljene su u amfiteatru novosadskog Spensa po 51. put.

Vojislav Trajković, Vladimir Batez, Budimir Cvijetić. Slobodan Boškan, Milorad Stanulov, Vukosava Đapić Atanacković i Simo Salapura

Ove nagrade dodeljuje Sportski savez Vojvodine, a ove godine u kategoriji sportiste i sportistkinje laureati su kajakaš Milenko Zorić KK Tarket, Bačka Palanka) i kuglašica Jasmina Anđelković (Alimenta, Novi Sad).

VOJISLAV TRAJKOVIĆ
Spartakovu nagradu u konkurenciji trenera dobio je Vojislav Trajković, šef stručnog štaba Rvačkog kluba Proleter iz Zrenjanina. Za pet godina koliko predvodi Zrenjanince, osvojene su četiri šampionske ekipne titule i jedno drugo mesto, a pojedinačno su osvojeni zlato, dva srebra i bronza. Na međunarodnoj sceni na evropskim i svetskim prvenstvima osvojena su četiri odličja, kojima su se okitili Viktor Nemeš i Mihail Kadžaja.

MILORAD STANULOV
Za životno delo Spartakovu nagradu dobio je Milorad Stanulov. Stanulov je bio poznati jugoslovenski i srpski veslač, koji je u dubl skulu sa Zoranom Pančićem osvojio srebro na Olimpijskim igrama u Moskvi 1980. i bronzu četiri godine kasnije u Los Anđelesu, kao i bronzu na Svetskom prvenstvu 1978. u skifu, da bi 1997. bio proglašen za veslača veka. Po završetku sportske karijere postao je sportski funkcioner.

BUDIMIR CVIJETIĆ
U kategoriji sportskog radnika Spartakovu nagradu dobio je sportski novinar Budimir Cvijetić, koji je doprineo popularizaciji sporta na području opštine Zrenjanin. Pisao je za Sport, Dnevnik, Tempo i Sportski žurnal, a dobitnik je i Majske nagrade Sporstkog saveza Srbije.

Kod sudija prestižno priznanje otišlo je u ruke Radomira Ačića rvačkog arbitra iz Kanjiže. Među sportskim organizacijama nagrađen je Vazduhoplovni savez Vojvodine, koji ove godine proslavlja 90 godina rada.

Za vrhunsko sportsko dostignuće nagrađen je paraglajdista Goran Đurković. U kategoriji sponzora nagrada je pripala JP Srbijagas iz Novog Sada i Valor doo iz Zrenjanina, koji godinama pomažu sportske klubove.

Dobitnicima su čestitali predsednik Sportskog saveza Vojvodine Slobodan Boškan i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina, Simo Salapura i generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina, Vukosava Đapić Atanacković.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina