Jањић у Влади Србиjе на конститутивноj седници Организационог одбора ЕП у кошарци за сениорке

Градоначелник Зренjанина Чедомир Jанjић присуствовао jе jуче, у седишту Владе Републике Србиjе, првоj седници Организационог одбора Европског шампионата у кошарци за сениорке, коjи се од 27. jуна до 7. jула одржава у Србиjи и Летониjи.  Градоначелник Jанjић, заjедно са своjим колегом из Ниша, градоначелником Дарком Булатовићем, представник jе у Организационом одбору градова домаћина, Зренjанина и Ниша, у коjима ће се играти утакмице групне фазе шампионата. Зренjанину jе припала и изузетна част да угости селекциjу Србиjе, а у групи “Д” у нашем граду наступиће и репрезентациjе Русиjе, Белорусиjе и Белгиjе. Две групе играће и у главном граду Летониjе, Риги, док jе Београд домаћин завршнице шампионата. Финална утакмица на програму jе 7. jула у “Штарк Арени”. 

Седницом jе председавала потпредседница Владе Републике Србиjе и председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михаjловић, коjа се налази на челу Организационог одбора, а присуствовали су и министар омладине и спорта Ванjа Удовичић и делегациjа Кошаркашког савеза Србиjе, на челу с председником Предрагом Даниловићем.  Како jе пренео саjт Владе Републике Србиjе, Михаjловић jе истакла да jе поменуто првенство наjважниjе међународно такмиченjе коjе се одржава у нашоj земљи у овоj години и прилика да Србиjа промовише женски спорт и jош jедном покаже да jе добар домаћин и организатор великих спортских догађаjа. Она jе изразила задовољство тиме што jе Кошаркашки савез Србиjе видео у Влади партнера за организациjу те спортске манифестациjе. Према нjеним речима, на овоj седници договорен jе финансиjски план и све што ће се у наредном периоду радити у Београду, Нишу и Зренjанину, коjи ће бити домаћини такмиченjа. Потпредседница Владе jе подвукла да jе Европско првенство за кошаркашице прилика да се jош више промовише женски спорт, наjавивши да ће следећа седница Одбора бити одржана за седам дана. 

Министар омладине и спорта Ванjа Удовичић подсетио jе да jе наша земља у последнjих пет година организовала 15 великих међународних сениорских такмиченjа. Изразио jе очекиванjе да ће Србиjа након овог такмиченjа бити препозната као пример добре праксе и да ће подићи стандарде када jе реч о организациjи великих такмиченjа. Министар jе напоменуо да jе ово треће велико такмиченjе у кошарци коjе се организуjе у нашоj земљи у последнjе три године, те да jе Србиjа први пут домаћин кошаркашког првенства за жене.- Желимо да популаризуjемо и промовишемо женски спорт и да привучемо што већи броj девоjчица у систем спорта и велику породицу кошарке – казао jе он и изразио наду да ће гости из иностранства, коjи буду посетили нашу земљу и пратили такмиченjе, осетити право гостопримство Србиjе.

Председник Кошаркашког савеза Србиjе Предраг Даниловић изразио jе задовољство због одржаванjа прве седнице Организационог одбора и истакао да организациjа великих спортских догађаjа ниjе могућа без подршке и помоћи Владе, Министарства омладине и спорта и локалних самоуправа. Припреме за оваj шампионат у Зренjанину су, практично, већ у току, с обзиром да jе у “Кристалноj дворани” постављен нови паркет, раниjе су, кроз проjекат компаниjе НИС – “Заjедници заjедно”, набављене и лиценциране конструкциjе кошева, а у току jе процедура за набавку семафора с ЛЕД екранима.  

Фотографиjе: Фацебоок профил Зоране Михаjловићhttps://www.facebook.com/pg/zorana.mihajlovich/photos/ 

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar Prijava

Sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina