Osam ekipa u zrenjaninskoj grupi turnira ”Igrajmo za 16”

Kvalifikacioni turnir u malom fudbalu memorijala “Igrajmo za 16”, posvećenog tragično stradalim radnicima Radio-televizije Srbije u NATO bombardovanju 1999. godine, igraće se u Zrenjaninu od 26. do 30. marta i na njemu će nastupiti osam ekipa. Žrebom su juče određeni parovi, a pobednik će, uz moguće korekcije u sastavu, predstavljati naš grad na završnici u Beogradu.
 
 
 
Zrenjanin će ove godine sedmi put biti jedan od gradova domaćina turnira i tim povodom javnosti su se obratili pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, član Organizacionog odbora u Zrenjaninu Nikola Božović i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Vukosava Đapić Atanacković. Ona je izvukla i parove četvrtfinala po kojima će u ponedeljak, 25. marta, u “Kristalnoj dvorani”, u 9.30 časova sastati Savez za školski sport grada Zrenjanina – JKP “Čistoća i zelenilo”, a nakon tog meča ETŠ “Jovan Trajković” – Gradska uprava Zrenjanin. U utorak, 26. marta, u isto vreme, sastaju se “Vojvoda Stepa” – Vatrogasci spasioci i TF “MIhajlo Pupin” – JKP “Vodovod i kanalizacija”, dok će u sredu, 27. marta, biti odigrani polufinalni mečevi. Četvrtak je slobodan dan, a petak, 29. mart, rezervisan je za finale. 
 
 
 
Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura rekao je da Grad Zrenjanin, pored velikih sportskih manifestacija koje organizuje, posvećuje posebnu pažnju i ovakvim događajima, koji po karakteru prevazilaze sportski značaj. 
“Čast nam je što sedmi put organizujemo ovaj turnir posvećen poginulim radnicima RTS-a, koji su simbol stradanja Srbije te nesrećne 1999. godine. Upravo kroz ovakve sportske manifestacije pokušavamo da oživimo sećanja na njih, ali i da promovišemo sportski duh”, kazao je Salapura i zahvalio se Javnoj ustanovi “Sportski objekti” koji sa Gradom Zrenjaninom i Sportskim savezom čine sistem sporta u gradu, kao i Savezu za školski sport i nastavnicima fizičke kulture koji će ove godine uzeti učešće na turniru kao jedna ekipa.  
 
Nikola Božović podsetio je da je memorijalni turni “Igrajmo za 16” počeo u Beogradu pre 20 godina, a da je pre sedam godina krenuo u još osam gradova širom Srbije, među kojima je i Zrenjanin. Istakao je i da naši predstavnici u Beogradu, zbog profesionalnog odnosa i pravog sportskog pristupa čitavoj organizaciji turnira, uvek imaju poseban tretman, da grad Zrenjanin ima prioritet i kada se odaje pošta poginulima kod spomenika “Zašto?”.
 
 
 
Podršku turniru daju i Kancelarija za mlade grada Zrenjanina, organizacija Crvenog krsta i sudijska organizacija. Turnir u malom fudbalu je primaran događaj i okuplja najviše učesnika, ali se memorijal “Igrajmo za 16” organizuje u još pet sportova. Među njima je i košarka, koja će se takođe ove godine igrati u Zrenjaninu. Učestvuju četiri ekipe, koje će se nadmetati u nedelju, 31. marta, u prepodnevnim časovima. 

Preuzeto sa: http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-7218/Osam-ekipa-u-zrenjaninskoj-grupi-turnira-”Igrajmo-za-16

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar Prijava

Sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina