Postavljeni prvi segmenti na tri reflektorska stuba na stadionu

Na Gradskom stadionu u Karađorđevom parku na temelje su postavljeni prvi segmenti za tri od četiri buduća stuba rasvete – reflektora, a za sutra je najavljeno podizanje i postavljanje spojenih segmenata “2” i “3”, što će se izvesti uz pomoć autodizalice. Postavljeni prvi segmenti dužine su 8 metara, a naredna faza radova podrazumeva postavljanje spojene konstrukcije drugog i trećeg segmenta, ukupne dužine 16 metara. Svi segmenti su montirani na zemlji i spremni za podizanje.

Za četvrti stub u toku je izrada temelja, koji takođe imaju masivne dimenzije – široki su 5,2 i duboki 2,7 metara, odnosno u svaki od njih izliveno je preko 70 m3 betona.

Svaki stub reflektora sastavljen je iz šest konstrukcionih segmenata, s tim što pet segmenata čini čelična konstrukcija samog stuba, visokog 41,5 metara, a šesti segment čini konstrukcija nosača 48 svetiljki, dužine 7,3 metara. Poslednji red reflektora doseže, tako, do 48,9 metara od temelja, odnosno nivoa tla. Elementi čeličnih konstrukcija izrađeni su u proizvodnoj hali preduzeća “Čelik” u Bačkom Jarku.

Podsećamo, postavljanje rasvete deo je obimne rekonstrukcije Gradskog stadiona u Zrenjaninu, koja još podrazumeva izgradnju savremene atletske staze i prateće infrastrukture za održavanje velikih atletskih takmičenja. Ukupna vrednost investicije je oko 200 miliona dinara, a radovi se finansiraju iz budžeta Grada Zrenjanina i AP Vojvodine – Pokrajinska vlada opredelila sredstva u iznosu od 120.777.243 dinara, a ostatak je obezbedio Grad Zrenjanin.

Nosilac radova je preduzeće “Energotehnika – Južna Bačka” doo Novi Sad, član je preduzeće “Pejkom” doo Beograd, sa podizvođačem “Put-invest” doo Sremska Kamenica.


Preuzeto sa:
http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-7263/Postavljeni-prvi-segmenti-na-tri-reflektorska-stuba-na-stadionu


Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina