Спот о успешним зренjанинским спортистима – допринос промовисанjу правих вредности

Поводом 10. маjа, Међународног дана физичке активности, у Градскоj кући jе представљен промотивни спот наjбољих зренjанинских спортиста по избору Спортског савеза града Зренjанина “Зренjанин – град спорта”. Тим поводом, представницима медиjа обратили су се помоћник градоначелника Зренjанина Симо Салапура, генерална секретарка Спортског савеза града Вукосава Ђапић Атанацковић и jедна од успешних спортисткинjа представљених у споту, кик-боксерка зренjанинског Клуба борилачких спортова “Интернационал” Марина Ђекић. Догађаjу су присуствовали и други истакнути спортисти, такође представљени у споту, коjи су реализовали Град Зренjанин, Спортски савез града и продукциjа “Дигитал стил”.

Како jе истакао помоћник градоначелника Салапура, на дан физичке активности треба се осврнути на неколико чинjеница и упозоренjа коjа стижу из Светске здравствене организациjе. Рекао jе да та организациjа упозорава на пораст деформитета и масовних незаразних болести, коjе утичу на здравље целокупног становништва.
“Према статистици СЗО, око 1,9 милиона људи годишнjе умире непосредно услед недовољне физичке активности. Наша идеjа jе, дакле, и кроз овакве промотивне спотове наших наjбољих зренjанинских спортиста нjих промовишемо као узоран и пожељан пример нашим млађим нараштаjима и генерациjама, jер jе спорт свакако jедан од начина борбе против гоjазности, разних деформитета, као и против социjално недопустивих образаца понашанjа”, навео jе Салапура.

“Вама се поноси наш град, ваши клубови, родитељи, ваши другови и зато смо одлучили да на оваj начин покушамо да вам се делимично захвалимо и да оваj спот делимо путем друштвених мрежа, то jе заиста нешто што jе вредно и што jе будућност наше средине, породица, нашег града”, поручио jе помоћник градоначелника успешним зренjанинским спортистима.

Генерална секретарка Спортског савеза града Вукосава Ђапић Атанацковић захвалила се спортистима коjи су учествовали у сниманjу спота. Рекла jе да Спортски савез града, у плану своjих годишнjих активности, поред организациjе и суорганизациjе великих такмиченjа од значаjа за град, има за циљ и да промовише зренjанински спорт и спортисте.
“Циљ целог овог проjекта jесте да промовишемо праве вредности, спортисте добитнике награда спортског савеза града Зренjанина и надам се да ће деца и млади кренути вапим путем”, обратила се присутнима Ђапић Атанацковић.


“Поносна сам и захвална што сам jедна од изабраних наjбољих спортиста и част ми jе што се налазим у оваквом друштву”, рекла jе Марина Ђекић и додала да очекуjе да jоj ова година буде успешна, jош успешниjа од претходних и да ће град Зренjанин добити нове, амбициозне спортисте и наставити низ врхунских резултата.

Уз Ђекићеву, место у првом промотивном споту успешних зренjанинских спортиста добили су и рвач Виктор Немеш, стонотенисер Димитриjе Леваjац, одбоjкаш Лука Благоjевић, куглаши Вук Бошков и Владана Обренић, авио-моделар Боjан Гостоић, каратисткинjе Анjа Миловановић и Дунjа Раjић.


Preuzeto sa:

http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-7299/Spot-o-uspesnim-zrenjaninskim-sportistima—doprinos-promovisanju-pravih-vrednosti

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina