Svečano otvorene Sportske igre mladih u Zrenjaninu

Zrenjanin će i ove godine biti jedan od organizatora regionalne sportsko-zabavno-edukativne manifestacije školaraca uzrasta od prvog do četvrtog razreda “Žogarija-Loptarija”, koja će se održati na Trgu slobode, narednog petka, 31. maja, uz učešće osam osnovnih škola sa teritorije grada, saopštili su organizatori manifestacije na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj kući.

“Žogarija-Loptarija” biće u Zrenjaninu, ujedno, i u znaku ženskog rukometa, jer se istoga dana, od 20.15 časova, u “Kristalnoj dvorani” igra utakmica baraža za učešće na Svetskom prvenstvu u Tokiju Srbija-Poljska. Utakmica će biti i promovisana na “Žogariji-Loptariji”, gde će biti prisutne i dve naše reprezentativke, koje će pozdraviti sve učesnike manifestacije.

– Oni će se takmičiti u našim sportskim dvoranama, na fudbalskom terenu, u više disciplina i nadam se da smo i ovim otvaranjem poslali jasnu poruku prijateljstva svima koji žele da se bave sportom i koji promovišu sport i zdrave stilove života – poručio je na jučerašnjoj svečanosti pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina.

Ceremoniji otvaranja Sportskih igara mladih prisustvovali su i čelnici Sportskog saveza grada Zrenjanina, Saveza za školski sport, Srednjebanatskog upravnog okruga, Školske uprave za Banat Ministarstva prosvete Republike Srbije, predstavnici sponzora, kao i istaknuti zrenjaninski sportisti. Među njima je bio i stonoteniski reprezentativac Srbije Ilija Majstorović, kom je pripala čast da u dvoranu unese i upali plamen igara i time zvanično otvori manifestaciju.

Sportske igre mladih u Srbiji se održavaju šestu godinu, nakon što su se osnovci i srednjoškolci iz naše zemlje pridružili njihovim vršnjacima iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, takmičeći se u deset sportskih disciplina – malom fudbalu, odbojci na pesku, uličnom basketu, rukometu, odbojci, igri između dve vatre, stonom tenisu, tenisu, atletici i šahu. Najuspešniji se svake godine nadmeću u finalnom takmičenju na nivou države, a potom i regiona, čiji su domaćini Beograd i Split.


Preuzeto sa:

http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-7326/Svecano-otvorene-Sportske-igre-mladih-u-Zrenjaninu


Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina