Ova zlatna medalja pripada čuvenoj zrenjaninskoj sportistkinji

U stalnoj postavci Odeljenja istorije sporta, posetioci Narodnog muzeja Zrenjanin mogu da vide brojne medalje, pehare i druga sportska priznanja.

Među njima je i zlatna medalja Snežane Perić, koju je osvojila na klupskom šampionatu Evrope održanom 2003. godine. Takmičenje se odigralo u španskom gradu Ovijedu. Snežana Perić je tada, zajedno sa ekipom ženske karate postave KK Dijamant, osvojila titulu klupskog šampiona Evrope.

Snežana Perić je zrenjaninska i srpska najuspešnija karatistkinja koja se popela na najviša domaća, evropska i svetska postolja. Takmičila se za reprezentaciju Jugoslavije, zatim za Srbiju i Crnu Goru i na kraju za reprezentaciju Srbije. Celu svoju uspešnu klupsku sportsku karijeru provela je u Karate klubu Dijamant sa kojim je bila i klupski prvak Evrope. U svom vlasništvu ima više od 30 titula i preko 100 medalja.

Više o njoj i sportu kojim se bavila možete saznati na izložbi povodom 50 godina karatea u Zrenjaninu, koja je postavljena na Trgu slobode.

Preuzeto sa:


https://www.zrenjaninski.com/sport/ova-zlatna-medalja-pripada-cuvenoj-zrenjaninskoj-sportistkinji/

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina