Poseta pokrajinskog sekretara Bateza – Zrenjanin jedan od najvažnijih sportskih gradova u Srbiji

Grad Zrenjanin danas je posetio pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez. Posetu je započeo obilaskom osnovne škole “Branko Radičević” u Čenti, gde je sa direktorom škole Zlatkom Bulićem potpisao ugovor o sanaciji parketa u fiskulturnoj sali. Potpisivanju je prisustvovao gradonačelnik Čedomir Janjić sa saradnicima. Taj projekat trebalo bi da se realizuje u toku predstojećeg zimskog raspusta. Školi je uručen i set lopti za rukomet, odbojku i košarku, poklon Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Nakon posete Čenti, sekretar Batez je u zrenjaninskoj hali sportova, “Kristalnoj dvorani”, otvorio 8. Inkluzivne igre bez granica, koje tradicionalno svake godine organizuje Osnovna i srednja škola “9. maj”. Pod sloganom “Kad granice ne postoje igramo se mnogo bolje”, ovoga puta je učešće u manifestaciji uzelo 10 gradskih osnovnih škola, škola iz Lukićeva, Predškolska ustanova Zrenjanin i po prvi put Škola za osnovno i srednje obrazovanje “Mara Mandić” iz Pančeva. Inkluzivne igre bez granica su 2016. godine uvrštene u kalendar zvaničnih gradskih manifestacija i kao takve podržane od strane Grada Zrenjanina.

Nakon otvaranja Inkluzivnih igara bez granica, Vladimir Batez je rekao da je u pitanju jedinstvena manifestacija u Vojvodini, možda i na nivou Srbije, i da je oduševljen pozitivnom energijom koja se šalje i od strane učesnika i od dece koja su na tribinama, a bilo ih je danas oko hiljadu. Razgovarao je i sa gradonačelnikom Janjićem o mogućnosti da se slična priča raširi po celoj Vojvodini.
– Osnovna i srednja škola “9. maj” podržana je i u projektima za sanaciju fiskulturne sale i opremanje sportskim rekvizitima, a zajedno sa Gradom Zrenjaninom opremili smo i otvorene terene. Naravno da smo uvek tu za sve osnovne i srednje škole za decu sa posebnim potrebama na teritoriji Vojvodine, i u tom pravcu ćemo i nastaviti da sarađujemo – rekao je Batez i dodao da su ulaganja u Zrenjanin izuzetno značajna, jer se radi o jednom od najvažnijih sportskih gradova u Srbiji.

– To je grad koji je dao velike šampione, olimpijske, svetske i evropske osvajače medalja. Drago mi je što Pokrajinska vlada učestvuje u kapitalnom projektu izgradnje atletske staze i rekonstrukcije Gradskog stadiona i da je prepoznala potrebe Grada Zrenjanina. Sa sportskom infrastrukturom koju poseduje, “Kristalnom dvoranom”, “Medisonom” koji je kompletno renoviran, sigurno je da se Zrenjanin svrstava u grad koji ima, osim vrhunskog sporta, i najbolje uslove za bavljenje sportom, i u kom fukcioniše oko dve stotine sportskih klubova i udruženja.

Dodao je i da je Sekretarijat za sport i omladinu odobrio u protekle tri godine na desetine projekata gradu Zrenjaninu, i to ne samo za vrhunski sport, već i za podršku školama, sanaciju sportskih terena, za unapređenje raznih sportskih grana, održavanje različitih manifestacija i slično.
– Zrenjanin se nalazi i na mapi najvećih sportskih događaja u više sportova i svima nam je to cilj, koji zajednički realizujemo uz apsolutno razumevanje i podršku lokalne samouprave, na čelu s gradonačelnikom Janjićem koji je primer dobrog partnerstva kakvo treba da ima neka lokalna samouprava sa Sekretarijatom za sport i omladinu – poručio je Vladimir Batez.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić istakao je da je poseta pokrajinskog sekretara za sport i omladinu još jedna potvrda da Grad Zrenjanin čini velike napore na obnovi postojeće i izgradnji nove sportske infrastrukture i stvaranju mogućnosti da se sportom i rekreacijom bavi što više naših sugrađana, svih uzrasta i kategorija, ali i da se organizuju velika sportska takmičenja. Sredstva za tu namenu izdvajaju i Grad Zrenjanin i Pokrajina i Republika.

Javna ustanova “Sportski objekti” Zrenjanin konkurisala je kod Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu za nabavku licenciranog tatamija za karate u Domu borilačkih sportova i za tu namenu Sekretarijat je izdvojio 559.616,00 dinara. Pokrajinski sekretar posetio je i Dom borilačkih sportova i upoznao se s uslovima u kojima treniraju zrenjaninski karatisti, džudisti, rvači i mačevaoci. U pitanju je konkretan projekat Sekretarijata za sport i omladinu u oblasti unapređenja i opremanja karate sporta za treninge i održavanje takmičenja.


Preuzeto sa: http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-7588/Poseta-pokrajinskog-sekretara-Bateza—Zrenjanin-jedan-od-najvaznijih-sportskih-gradova-u-Srbiji


Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *