Podrška razvoju zrenjaninske atletike i budućim asovima

Pre nekoliko dana, visoka delegacija Atletskog saveza Srbije boravila je u radnoj poseti Gradu Zrenjaninu.

Gosti pomoćnika gradonačelnika zaduženog za oblast sporta Sime Salapure bili su Edin Zuković, savezni selektor, i Slobodan Popović, direktor Atletskog saveza. Oni su prepoznali nekoliko potencijalnih talenata i došli su da se uvere u trenažne i stručne kapacitete zrenjaninskih klubova.

Naime, upravo završeni atletski stadion pruža do sada nikada bolje uslove za trenažni proces naših atletičara. A kada je reč o atletičarima, najveće interesovanje je iskazano za perspektivnu takmičarku Banata Dunju Sikimu. Ona je napunila tek 14 godina, a ima odlične predispozicije za dalje napredovanje.

Radnom sastanku, koji su inicirali predstavnici ASS, prisustvovali su i predstavnici AK Banat, predsednik Zlatko Kozlovački i trener Petar Tankosić, kao i bivša uspešna atletičarka, a sada generalna sekretarka Sportskog saveza Grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković.

Inače, godinama unazad Grad Zrenjanin ima dobru saradnju sa Atletskim savezom Srbije. Rezultat te uspešne saradnje i to što je delegacija Atletskog saveza Srbije bila u poseti Zrenjaninu. Zajednički je stav da Grad prepoznaje značaj atletike kao bazičnog sporta, kao i da zajedničkom saradnjom zrenjaninskih atletskih klubova kraljica sportova u Zrenjaninu ne treba da brine za budućnost.


Preuzeto sa: https://www.zrenjaninski.com/sport/podrska-razvoju-zrenjaninske-atletike-i-buducim-asovima/


Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *