Zahvaljujući akciji ”Sportom za bolje sutra”, 45 dece na preventivnom oporavku na Vršačkom bregu

Zahvaljujući Gradskoj upravi grada Zrenjanina, Sportskom savezu grada Zrenjanina, Javnoj ustanovi „Sportski objekti“ i sportskim klubovima i organizacijama koji su uzeli učešća u akciji „Sportom za bolje sutra“, Crveni krst Zrenjanin je uputio 45 dece na preventivni oporavak. U odmaralištu Crvenog krsta Vršac na Vršačkom bregu, u periodu od 8. do 12. januara, će boraviti deca osnovnoškolskog uzrasta iz hraniteljskih porodica (10 učenika) i deca iz naseljenih mesta sa teritorije grada Zrenjanina (35 učenika).

Praksa u Crvenom krstu je pokazala da program preventivnog oporavka dece pozitivno utiče na njihovo zdravlje, psihološki razvoj, razvoj kapaciteta za društveno uključivanje i motivaciju za društvenim angažovanjem. Programi odmora dece daju veliki doprinos u motivisanju za učenjem i humanijim odnosom prema drugima. Zato je veoma važan odabir dece, a najbolji partneri za to su bili Odeljenje za društvene delatnosti Gradske uprave, Centar za socijalni rad i osnovne škole u naseljenim mestima. Predlog Crvenog krsta Zrenjanin je bio da se odaberu deca koja su dobri učenici, primernog vladanja i sa izgrađenim socijalnim navikama, uzrasta petog razreda osnovne škole. Predlogom su obuhvaćena deca iz „sive zone siromaštva“, čije porodice nisu u sistemu socijalne zaštite, ali su slabijeg materijalnog statusa.

Decu su ispratili sekretarka Crvenog krsta Aleksandra Tanasijević i pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, koji je i pokretač sveobuhvatne akcije „Sportom za bolje sutra“. Ta sportsko-humanitarna akcija trajala je u kontinuitetu u toku 2019. godine, podržalo ju je 35 sportskih klubova i organizacija, a tokom različitih sportskih dešavanja u našem gradu prikupljeno je ukupno 794.068,00 dinara. Sredstva su usmerena za pomoć deci u stanju socijalne potrebe (preventivni oporavak i pomoć deci korisnicima toplog obroka Narodne kuhinje), za nabavku sportske opreme i pomoć i podršku aktivnostima i volonterskom servisu Crvenog krsta Zrenjanin.


Preuzeto sa: http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-7625/Zahvaljujuci-akciji-”Sportom-za-bolje-sutra”–45-dece-na-preventivnom-oporavku-na-Vrsackom-bregu


Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina