Akcija “Sportom za bolje sutra” ima pozitivan uticaj na zdravlje dece i njihov psihološki razvoj

VRŠAC – Zahvaljujući Gradskoj upravi grada Zrenjanina, Sportskom savezu grada Zrenjanina, Javnoj ustanovi “Sportski objekti” i sportskim klubovima i organizacijama koji su uzeli učešća u akciji “Sportom za bolje sutra”, Crveni krst Zrenjanin je uputio 45 dece na preventivni oporavak. …

U odmaralištu Crvenog krsta Vršac na Vršačkom bregu, boravilo je 10-oro dece osnovnoškolskog uzrasta iz hraniteljskih porodica i 35 učenika iz naseljenih mesta sa teritorije grada Zrenjanina.

“Ovde su sigurno deca koja su to zaslužila, eventualno neki budući volonteri u Crvenom krstu u našem gradu. Odlična je saradnja sa Crvenim krstom iz Vršca i nadamo se da će se naredne godine nastaviti i da će se trend uključivanja sportskih organizacija iz Zrenjanina u akciju “Sportom za bolje sutra” poboljšati”, izjavio je Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina.

“Deca prvenstveno imaju mnogo sportskih aktivnosti na otvorenom, ali tu su i edukativne i kreativne radionice. Zaista je grupa odlična i super se zabavljamo”, kazala je Suzana Cvetanović, sekretarka Crvenog krsta Vršac.

Praksa u Crvenom krstu je pokazala da program preventivnog oporavka dece pozitivno utiče na njihovo zdravlje, psihološki razvoj, razvoj kapaciteta za društveno uključivanje i motivaciju za društvenim angažovanjem.

“Ove godine smo se opredelili da to budu deca uzrasta osnovnih škola petih razreda, da to budu dobri đaci, deca primerenog vladanja, ponašanja i izgrađenih socijalnih navika. Ono što smo se posebno dogovorili je da ta deca dolaze iz hraniteljskih porodica, njih je nešto u manjem broju, a da su ostala deca iz porodica sive zone siromaštva, to su porodice koje nisu korisnici socijalnih usluga, ali im je ovakav vid oporavka za decu zaista potreban”, rekla je Aleksandra Tanasijević, sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin.

Akcija “Sportom za bolje sutra” je trajala u kontinuitetu tokom 2019. godine. Podržalo ju je 35 sportskih klubova i organizacija, a prikupljeno je ukupno 794.068 dinara. Sredstva su usmerena za pomoć deci u stanju socijalne potrebe, kao i za nabavku sportske opreme i pomoć i podršku aktivnostima i volonterskom servisu Crvenog krsta Zrenjanin.

Preuzeto sa:


http://www.rtv.rs/sr_ci/mladi/aktuelno/akcija-sportom-za-bolje-sutra-ima-pozitivan-uticaj-na-zdravlje-dece-i-njihov-psiholoski-razvoj_1084015.html


Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina