Pokrajina izdvojila 190 miliona dinara za II fazu rekonstrukcije Gradskog stadiona

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i predsednik Pokrajinske vlade AP Vojvodine Igor Mirović potpisali su danas u Novom Sadu ugovor o dodeli sredstava Gradu Zrenjaninu u iznosu od 190.862.308 dinara, za realizaciju II faze rekonstrukcije Gradskog stadiona u Karađorđevom parku. Grad Zrenjanin učestvovaće u sufinansiranju projekta sa još 34 miliona dinara.

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine donela je odluku da se Gradu Zrenjaninu opredele ta sredstva na osnovu javnog konkursa za sufinansiranje projekata u oblasti razvoja sporta na teritoriji AP Vojvodine. Ovaj projekat je predsednik Pokrajinske vlade ocenio kao jedan od značajnijih u novom investicionom ciklusu koji pokreće AP Vojvodina u 2020. godini i izrazio očekivanja da će rekonstruisani stadion u Zrenjaninu iznedriti nove sportske asove i doprineti razvoju sporta ne samo u našem gradu, nego i šire.

Predsednik Pokrajinske vlade Mirović uručio je danas ugovore predstavnicima 22 lokalne samouprave u AP Vojvodini za finansiranje i sufinansiranje 23 projekta u oblastima vodoprivrede i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, saobraćajne infrastrukture, energetske efikasnosti, predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja i u oblasti razvoja sporta, u ukupnom iznosu od 3,9 milijardi dinara.

Kako je najavljivano nakon završetka prve faze rekonstrukcije Gradskog stadiona u Zrenjaninu, druga faza obuhvatiće zamenu fudbalskog terena, proširenje tribina, renoviranje svlačionica, postavljanje drugog nivoa rasvete na stubovima do projektovanih 48 svetiljki na svakom, ali i uređenje okoline stadiona i proširenje parking prostora.

Završetkom svih planiranih radova, Gradski stadion u Zrenjaninu ispunjavaće uslove za održavanje međunarodnih atletskih takmičenja i za odigravanje superligaških mečeva u fudbalu, a grad će ponovo dobiti sportski objekat kakav zaslužuje i kakvim se može ponositi.


Preuzeto sa: http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-7647/Pokrajina-izdvojila-190-miliona-dinara-za-II-fazu-rekonstrukcije-Gradskog-stadiona

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina