Osmomartovski džudo turnir okupio skoro 600 učesnika

Tradicionalni Međunarodni džudo turnir “8. mart” održan je juče po 38. put u Zrenjaninu i po masovnosti spada među najposećenije sportske turnire u našem gradu. Na pet tatamija u “Kristalnoj dvorani” nastupilo je 566 takmičara, u tri uzrasne kategorije i u obe konkurencije, iz 55 klubova i 6 zemalja. Turnir obuhvata mlađe kategorije, od poletaraca i poletarki do starijih dečaka i devojčica, godišta od 2006. do 2011, a osim takmičara iz Srbije nastupili su mladi džudisti iz Rumunije, Bugarske, Malte, Slovenije i Bosne i Hercegovine – Republike Srpske i Federacije BiH. Nastupilo je 407 dečaka i 159 devojčica.

Sve učesnike je pozdravio i turnir proglasio otvorenim pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, istakavši da je i ovo takmičenje jedan od pokazatelja dobre saradnje između Grada Zrenjanina i nacionalnih sportskih saveza.
– Zahvaljujući Džudo savezu Srbije, koji je ovaj turnir uvrstio u svoj zvaničan takmičarski kalendar i našem džudo klubu “Proleter”, pokazalo se da možemo da budemo dobri organizatori ovakvih takmičenja i da nam čini čast i zadovoljstvo što možemo da ugostimo sportiste iz različitih zemalja. Nažalost, zbog poznate situacije s korona virusom, dva najavljena kluba iz inostranstva nisu došla u Zrenjanin, ali i pored toga okupili smo danas u našoj sportskoj hali rekordan broj takmičara i čestitam organizatorima na tome – rekao je Salapura i dodao da je i ovom prilikom realizovana akcija “Sportom za bolje sutra” koja nailazi na odličan odziv među zrenjaninskim sportskim kolektivima i organizatorima sportskih dešavanja u našem gradu.

Međunarodni džudo turnir “8. mart” uspešno je priveden kraju, a dominirali su domaći klubovi, koji su nastupili i sa najvećim brojem takmičara. U ukupnom plasmanu najuspešniji su bili mladi džudisti i džudistkinje “Crvene Zvezde” iz Beograda, sa osvojenih 78 bodova, a samo bod manje imali su takmičari pančevačkog “Dinama”. Treće mesto pripalo je Novosadskom džudo klubu, dok su zapažen uspeh postigli domaćini i organizatori – Omladinski džudo klub “Proleter MD”, osvajanjem četvrtog mesta u generalnom plasmanu. Njihovih 43 takmičara osvojilo je 9 medalja i 51 bod u generalnom plasmanu.


Preuzeto sa: http://www.zrenjanin.rs/sr/vesti/2020/03/osmomartovski-dzudo-turnir-okupio-skoro-600-ucesnika

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina