DRUGI REGIONALNI on-line SEMINAR PRIVUKAO VELIKI BROJ SPORTSKIH STRUČNjAKA I STRUČNjAKA U SPORTU

Sportski savez grada Zrenjanina uz podršku Grada Zrenjanina, prilagođavajući svoj rad novonastalim okolnostima, po drugi put organizovao je stručnu edukaciju putem interneta, odnosno besplatan on-line seminar za sportske stručnjake. Predavač je ponovo bio eminentni profesor Vladimir Koprivica, a tema je ovoga puta bila “ Korona i otpočinjanje trenažnog procesa – izazov za sportiste i trenere”.

Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura izuzetno je zadovoljan odzivom sportskih stručnjaka ( njih 82), IZ Zrenjanina, Žitišta, Kikinde i Kovina, a koji su po završetku predavanja, kroz interaktivnu komunikaciju sa profesorom Koprivicom, izrazili veliku zainteresovanost za ovu temu. Sigurno da je ova pauza u mnogome uticala na sportsku formu naših sportista i upravo ovaj seminar je organizovan u svrhu što ispravnijeg i bržeg povratka na nivo pre početka pandemije. Pored toga svi naši prostorni resursi su dezinfikovani i čekaju naše sportiste da se što pre u potpunosti uključe u trenažni proces, zaključio je Salapura.
Još jednom se pokazalo da je i u ovako teškom vremenu za sport, moguće pronaći rešenja, samo ukoliko postoji dobra volja i zainteresovanost, zaključila je Vukosava Đapić Atanacković, generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina.

Jedna od konstatacija ovog seminara je, da treninge treba organizovati u dva termina dnevno sa realizacijom od 60 posto na prvom i 40 posto na drugom treningu.
Dr Vladimir Koprivica bio je dekan beogradskog Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje. Poseduje višegodišnje iskustvo u radu stručnog tima Košarkaške reprezentacije Srbije i trenutno je član stručnog tima Košarkaškog kluba “Partizan”. U dva navrata tokom karijere boravio je na stručnom usavršavanju u Moskvi, predavao na više fakulteta u zemlji i inostranstvu i objavio preko 100 stručnih i naučnih radova. Savetnik je brojnih sportista olimpijaca i trenera.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina