Naredba Gradskog štaba za vanredne situacije od 14.07.2020.

 1. Do daljnjeg se odlažu sve javne manifestacije, skupovi i proslave na teritoriji Grada Zrenjanina.
 2. Naređuje se upotreba zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima, sa održavanjem fizičke distance od minimum 1,5 m, na teritoriji Grada Zrenjanina.
 3. Za sprovođenje tačke 2. ove naredbe zadužuju se vlasnici/korisnici zatvorenih prostora.
 4. Zabranjuje se okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, ukoliko nije moguće obezbediti fizičku distancu od minimum 1,5 m, uz propisane mere lične zaštite.
 5. Za sprovođenje tačke 4. ove naredbe zadužuju se vlasnici/korisnici prostora.
 6. Naređuje se privrednim subjektima koji obavljaju ugostiteljsku delatnost da težište delatnosti preusmere na otvoreni prostor, odnosno baštu, uz primenu propisanih mera zaštite.
 7. Za sprovođenje tačke 6. ove naredbe zadužuju se privredni subjekti koji obavljaju ugostiteljsku delatnost.
 8. Naređuje se Javnom preduzeću „Gradska stambena agencija“ Zrenjanin da korišćenje kupališta „Peskara“ i “Tisa” organizuje na način kojim se obezbeđuje bezbednost korisnika, a koje podrazumeva ograničen broj ljudi i poštovanje mera zaštite.
 9. Naređuje se Javnoj ustanovi „Sportski objekti“ Zrenjanin da na otvorenom i zatvorenom bazenu organizuje rad uz ograničenje broja posetilaca i primenu propisanih mera zaštite u cilju bezbednosti korisnika bazena.
 10. Naređuje se korišćenje zaštitnih maski, kao i održavanje fizičke distance od minimum 1,5 m prilikom korišćenja parkova, dečjih i rekreacionih igrališta.
 11. Naređuje se javnom gradskom prevozniku „Net Bus“ doo Zrenjanin da ne dozvoli ulaz u vozila javnog prevoza osobama koje ne koriste zaštitne maske.
 12. Naređuje se pojačan rad svih javnih komunalnih preduzeća i javnih preduzeća, naročito u pogledu pranja i dezinfekcije javnih površina u cilju obezbeđivanja zdravstvene bezbednosti građana Grada Zrenjanina.
 13. Naređuje se merenje telesne temperature prilikom ulaska u objekte javne namene, kao i postavljanje sredstava za dezinfekciju ruku i dezobarijera ispred ulaza u objekte javne namene.
 14. Naređuje se Gradskoj upravi Grada Zrenjanina da organizuje rad tako da nadležna odeljenja vrše nadzor nad primenom mera iz ove naredbe.
 15. Naredba stupa na snagu danom donošenja, tj. od 14.07.2020. godine.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina