“Мали сајам спорта” послао лепу слику с Трга слободе – представљени спортови, клубови и богата понуда “Европског града спорта 2021”

Сегментом “Спорт је важан да би био здрав и снажан – вежбање са Ристом спортистом”, у ком су учествовали малишани из дечјих вртића Предшколске установе Зрењанин, данас је на Тргу слободе у преподневним часовима почео “Мали сајам спорта”, манифестација која се одржава у организацији Спортског савеза Србије и уз подршку Министарства омладине и спорта и Града Зрењанина и његових институција. Сајам је замишљен као јединствена промоција спортске понуде Зрењанина и обухватио је више спортских полигона и штандова, уз представљање спортова и клубова, као и одржавање спортског семинара на тему “Тренинг снаге код младих”, са предавачем проф. др Марком Стојановићем.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Свечаном отварању присуствовали су градоначелник Зрењанина Симо Салапура, генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић, Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, челници Спортског савеза града Зрењанина Рајко Петровић и Вукосава Ђапић Атанацковић, као и прослављени зрењанински спортисти и олимпијци, рукометаш Момир Рнић, одбојкаши Никола и Вања Грбић и пливачица Мирослава Најдановски.

“Мали сајам спорта” манифестација је коју ове године Спортски савез Србије организује у 10 градова наше земље, а одржавање сајма у Зрењанину уједно је и део агенде за промоцију Зрењанина као Европског града спорта 2021. године.

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура изразио је задовољство што се са градског трга данас у свет шаље лепа спортска слика. Поручио је деци и младима окупљеним на Тргу слободе да у спорт и спортске активности укључе још неког свог другара, пријатеља, брата или сестру.
– Захваљујући вама, захваљујући богатој спортској историји и свему што смо учинили у претходном периоду, створили смо услове да зрењанински спорт функционише на нивоу који је задобио пажњу и Европе и света. Титула “Европски град спорта” је титула свих нас и наравно, титула свих вас који тек треба да носите зрењанински спорт, представљате нас у свету, као амбасадори нашег града и земље. Спорт је леп и племенит и ствара добре људе, који стварају добра дела – истакао је градоначелник на отварању манифестације.

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста рекао је да је веома важно организовати овакве манифестације, на којима деца могу да упознају велике спортске шампионе и изразио очекивања да ће “Мали сајам спорта” мотивисати што више младих да се баве спортом и помоћи им да се одлуче за грану спорта која им одговара.
– Имају овде своје узоре, своје шампионе, одбојкаше, рукометаше, многе гране спорта су заступљене и Зрењанин није без разлога “Град спорта” – истакао је Баста.

Отварајући “Мали сајам спорта”, генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић рекао је да је Зрењанин заслужено понео титулу “Европског града спорта”. Истакао је да је манифестација замишљена као један од начина укључивања деце у систем спорта.
– Ако бар неког од вас привучемо и заинтересујемо за спорт, ми смо успели. Зрењанин је град с великим бројем клубова и спортиста, то је лепа слика коју он пружа Србији и увек је у самом врху спорта у нашој земљи – поручио је Маринковић и предао комплете лопти, намењене зрењанинским школама, председнику Савеза за школски спорт града Зрењанина Милану Радаковићу.

Преузет текст са сајта:http://www.zrenjanin.rs/sr/vesti/2021/05/mali-sajam-sporta-poslao-lepu-sliku-s-trga-slobode-predstavljeni-sportovi-klubovi-i-bogata-ponuda-evropskog-grada-sporta-2021

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina