Одржан први међународни боксерски “Меморијал Звонимир Звонко Вујин” – најуспешнији такмичари из Румуније

Први меморијални боксерски турнир “Звонимир Звонко Вујин”, посвећен спортском великану нашег града и наше земље, једном од најуспешнијих српских боксера свих времена, одржан је претходног викенда у “Кристалној дворани” у Зрењанину. Уз учешће преко 60 такмичара из шест земаља, турнир су успешно организовали боксерски клубови из Зрењанина, “Банат” и “Петровград”, Град Зрењанин и Спортски савез града, уз подршку Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и Боксерског савеза Србије. Медијски покровитељ била је телевизијска мрежа “Арена Спорт”, која је директно преносила борбе из Зрењанина.

Финалним борбама синоћ су присуствовали, између осталих, и градоначелник Зрењанина Симо Салапура, чланови породице Звонка Вујина, председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин, селектор боксерске репрезентације Србије Милан Пиперски, подсекретарка за спорт и омладину АП Војводине Аранка Биндер, легенде југословенског бокса Тадија Качар и Мирко Пузовић. Они су, по завршетку борби, уручили победничке пехаре и признања најуспешнијим такмичарима, а градоначелник Зрењанина предао је победнички пехар представнику најуспешније репрезентације на турниру, Румуније. Претходно је председник БСС Ненад Боровчанин уручио признање градоначелнику Зрењанина Симу Салапури, за допринос развоју боксерског спорта у нашој земљи.

Истичући значај одржавања овог турнира и неговања културе сећања на спортске великане из нашег града, међу којима је Звонко Вујин један од најистакнутијих, градоначелник Зрењанина рекао је да део агенде “Зрењанин европски град спорта 2021” чини и промоција спортова који су некада имали озбиљне резултате и добру организацију.
– Уз свесрдну помоћ Боксерског савеза Србије и заједничку иницијативу, одлучили смо да организујемо овај међународни меморијални турнир, у знак сећања на нашег Звонка који је, и након постигнутих врхунских резултата, остао у свом Зрењанину и остао веран Боксерском клубу “Банат”. Данас су овде такмичари из шест земаља, из два зрењанинска клуба и мислим да можемо рећи да се бокс опет буди у нашем граду, а на локалној самоуправи, на боксерским и спортским радницима је да подрже овакав рад и да у наредном периоду бокс више добије на значају – истакао је градоначелник Симо Салапура и најавио спортске догађаје који нас очекују већ током ове недеље.

Vise procitati u clanku u nastavku:
http://www.zrenjanin.rs/sr/vesti/2021/07/odrzan-prvi-medjunarodni-bokserski-memorijal-zvonimir-zvonko-vujin-najuspesniji-takmicari-iz-rumunije

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina