Srebro za paraolimpijca Lasla Šuranjija – čestitka gradonačelnika Zrenjanina

Član Streljačkog kluba “Olimp” iz Zrenjanina i reprezentacije Srbije Laslo Šuranji osvojio je danas srebrnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, u disciplini puška trostav 50 metara, u klasi SH1.

Šuranji je tako “zaokružio” set olimpijskih medalja, jer je na prethodnim Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine osvojio dve – zlatnu i bronzanu. Te godine, za postignute sportske rezultate i za ukupan doprinos razvoju sporta za osobe s invaliditetom, zaslužio je i Nagradu grada Zrenjanina.

Nakon dve olimpijske, u Zrenjanin je stigla i paraolimpijska medalja, što je izuzetan rezultat za Streljački klub “Olimp”, ali i sve sportiste sa invaliditetom iz našeg grada. To posebno ističe i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, u čestitki upućenoj Šuranjiju.
– “Evropski grad sporta” posvećuje pažnju svim kategorijama sportista, uključujući i osobe sa različitim stepenom invaliditeta. U ime Grada Zrenjanina i u svoje lično ime čestitam Laslu Šuranjiju na još jednom odličju koje sija zlatnim sjajem i našem Streljačkom klubu “Olimp” za izuzetne sportske domete svojih članova. Grad će i dalje biti uz vas i pratiti vaše potrebe i uspehe, a Zrenjaninci mogu biti ponosni na svoje sportiste, olimpijce i paraolimpijce, koji su u Tokiju svoje klubove, grad i zemlju predstavljali na najbolji mogući način i podarili nam ovog leta tri medalje – poručio je gradonačelnik Salapura.

Ovo je četvrta medalja za Srbiju na Paraolimpijskim igrama, a čestitku Šuranjiju uputili su i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i ministar sporta i omladine Vanja Udovičić.


Preuzeto sa: http://www.zrenjanin.rs/sr-lat/vesti/2021/09/srebro-za-paraolimpijca-lasla-suranjija-cestitka-gradonacelnika-zrenjanina


Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina