“Imamo cilj – dođi na start!” – humanitarna “Trka za srećnije detinjstvo”

“Imamo cilj – dođi na start!” – humanitarna “Trka za srećnije detinjstvo” i ove godine okupila brojne učesnike
Pod sloganom “Imamo cilj – dođi na start!”, u ambijentu BIG tržnog centra u Zrenjaninu, u prelepom jesenjem danu, održana je tradicionalna humanitarno-rekreativna manifestacija “Trka za srećnije detinjstvo”. Uz učešće velikog broja dece iz Predškolske ustanove, zrenjaninskih osnovnih i srednjih škola, manifestacija je imala takmičarski karakter i atletski prizvuk, ali je, pre svega, istaknut njen humanitarni segment, upotpunjen brigom o zdravlju stanovništva, deci sa posebnim potrebama i socijalno ugroženim kategorijama, kroz realizaciju akcije “Sportom za bolje sutra” i besplatne preventivne preglede – merenje krvnog pritiska i šećera u krvi. Ne manje značajna, bila je i akcija dobrovoljnog davanja krvi u transfuziomobilu.
“Trku za srećnije detinjstvo” organizuje Crveni krst Zrenjanin, u saradnji sa Gradom Zrenjaninom, Sportskim savezom grada Zrenjanina, Savezom za školski sport Grada Zrenjanina i Predškolskom ustanovom Zrenjanin, uz ogromnu podršku ,,BIG šoping centra Zrenjanin“.
Obraćajući se na otvaranju, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, koji je prethodno kupio humanitarni učesnički broj, zahvalio se svim učesnicima današnje manifestacije, istakavši da i ona čini deo agende “Zrenjanin – Evropski grad sporta 2021”.


Vise procitati na sajtu: http://zrenjanin.rs/sr/vesti/2021/09/imamo-cilj-dodji-na-start-humanitarna-trka-za-srecnije-detinjstvo-i-ove-godine-okupila-brojne-ucesnike?fbclid=IwAR0jgZgNlik2pNvbFNJxgj4l2rIA8jlGtfO6F_EXFCzooRqkws6YjkWTHKM

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina