Пријем за представнике Рукометног савеза Србије и женских репрезентација Србије и Турске, поводом данашње утакмице у Зрењанину

Поводом данашње утакмице женских рукометних репрезентација Србије и Турске, која се игра у Зрењанину, у оквиру квалификација за Европско првенство 2022. године, градоначелник Зрењанина Симо Салапура приредио је пријем за представнике обе репрезентације, као и Рукометног савеза Србије.

Пријему су присуствовали чланови стручних штабова и по две играчице из обе репрезентације, као и представници Рукометног савеза Србије, чији се генерални секретар Слободан Станковић захвалио градоначелнику и граду Зрењанину на гостопримству, уложеним напорима на организацији меча и што је још једном “пружио руку” Рукометном савезу Србије и прихватио да буде домаћин данашњег значајног догађаја.
– Сви знамо да је Зрењанин град спорта, а с обзиром на број становника који има, у односу на број освојених медаља на великим такмичењима и Олимпијским играма, Зрењанин спада међу “најспортскије” градове у Европи. Србија и Турска су земље пријатељи, и наши врхунски спортисти и тренери који играју или су наступали и боравили у Турској преносе само најлепше информације из те земље – рекао је Станковић и такође пожелео чланицама и стручном штабу турске репрезентације пријатан боравак у Србији и у Зрењанину, а да у данашњој утакмици победи бољи тим.

Од играчица репрезентације Србије које ће наступити данас, на пријему су биле Ивана Митровић и Александра Вукајловић.

Присутна је била и генерална секретарка Спортског савеза града Зрењанина Вукосава Ђапић Атанацковић, која, са својим тимом, чини велике напоре да се све спортске манифестације у граду одржавају на највишем нивоу.

Градоначелник Салапура пожелео је репрезентативкама и делегацијама обе земље добродошлицу и пријатан боравак у нашем граду и захвалио им се на издвојеном времену и посети Градској кући. Истакао је да Зрењанин ове године носи признање “Европски град спорта” због дуге и богате спортске традиције, великог броја активних спортиста и освојених медаља, али и добре сарадње с националним спортским савезима и организације важних међународних такмичења и утакмица, каква је и данашња.
– Захваљујући одличној сарадњи Града Зрењанина и Рукометног савеза Србије, у прилици смо да и данас будемо домаћини селекцијама Србије и Турске и сигуран сам да ће све протећи у најбољем реду и да ћемо с рукометним савезом у наредном периоду организовати и одређене заједничке акције. Посебно нам је драго што су нам стигли гости из иностранства и надам се да ће из нашег града понети лепе успомене.


Opsirnije na: http://www.zrenjanin.rs/sr/vesti/2021/10/prijem-za-predstavnike-rukometnog-saveza-srbije-i-zenskih-reprezentacija-srbije-i-turske-povodom-danasnje-utakmice-u-zrenjaninu


Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina