Gradonačelnik primio rvača Zuraba Datunašvilija: čast nam je što u gradu imamo tako uzoran sportski kolektiv i u njemu svetske šampione

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura primio je danas svetskog šampiona u rvanju, reprezentativca Srbije i člana Rvačkog kluba “Proleter”, Zuraba Datunašvilija, njegovog trenera Vojislava Trajkovića, predsednika Rvačkog saveza Srbije Željka Trajkovića i predsednika Rvačkog kluba “Proleter” Marka Stanojčića. Prijemu su prisustvovale i pomoćnica gradonačelnika Cica Vučković i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković.

Zurab Datunašvili osvojio je titulu svetskog šampiona u kategoriji do 87 kg, na takmičenju održanom u glavnom gradu Norveške, Oslu. U finalnoj borbi Datunašvili je ubedljivim rezultatom 9:1 savladao protivnika iz Belorusije, Kirila Maskeviča. Na putu do finala bio je bolji od Rusa Alirzaeva 4:3, Gruzijca Gobazea 2:1 a u polufinalu Danca Bisultanova 5:1.

Čestitajući mu na uspehu, gradonačelnik Simo Salapura istakao je da su osvojene medalje Zuraba Datunašvilija i na svetskom i na evropskom prvenstvu i na Olimpijskim igrama potvrda onoga što obeležavamo cele godine – da je Zrenjanin Evropski grad sporta za 2021. godinu.
– Kroz ovaj rezultat vidimo da u Zrenjaninu postoji duga i uspešna tradicija rvanja, da je Rvački klub “Proleter” jedan od najorganizovanijih i najuspešnijih klubova ne samo u našoj državi, već i van granica regiona i nama je čast da, uz podršku lokalne samouprave, možemo da imamo tako uzoran sportski kolektiv u gradu – rekao je gradonačelnik i posebno istakao kvalitetan stručni rad u klubu i dobru bazu među najmlađim takmičarima.

– Počev od najmlađih kategorija, preko stručnog kadra, do rukovodstva, uključujući i našeg sugrađanina Željka Trajkovića, koji vodi i nacionalni rvački savez, sve to govori da je, osim rezultata, veoma bitna i organizovanost i podrška koja postoji. Sva takmičenja u organizaciji Rvačkog saveza Srbije nekim delom se realizuju i u Zrenjaninu i ona ne samo da promovišu naš grad i rvački sport, već stvaraju novu bazu i privlače buduće šampione. U rvačkom kolektivu je mnogo dece, imamo čime da se ponosimo i verujem da ćemo i na narednim Olimpijskim igrama u Parizu imati takmičare iz našeg kluba, odnosno iz Zrenjanina – kazao je on i podsetio da je, zaključno s Olimpijskim igrama u Tokiju, Zrenjanin na najvećoj sportskoj smotri imao 66 predstavnika, sportista, trenera ili sudija, a da taj niz učešća naših sugrađana nije prekinut od 1956. godine i Olimpijade u Melburnu.

– Čestitam na svim ostvarenim rezultatima i Rvačkom savezu Srbije i Rvačkom klubu “Proleter” i želim im uspeha i na narednim takmičenjima – poručio je gradonačelnik.

Svetski šampion Datunašvili istakao je da su mečevi u Norveškoj bili teški, ali da je on i fizički i mentalno bio odlično pripremljen, da je ostvario vredan rezultat i da se zbog toga oseća odlično.
– Srećan sam zbog svih osvojenih medalja, jer sam ovom zlatnom medaljom uspešno okončao olimpijski ciklus i sada se pripremam za naredna takmičenja. Naredne godine startuje novi olimpijski ciklus i prvi nastup me očekuje na Svetskom prvenstvu u Beogradu, na kom ću braniti ovu titulu – rekao je on.


Preuzato sa: http://www.zrenjanin.rs/sr-lat/vesti/2021/10/gradonacelnik-primio-rvaca-zuraba-datunasvilija-cast-nam-je-sto-u-gradu-imamo-tako-uzoran-sportski-kolektiv-i-u-njemu-svetske-sampione


Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina