Počast zrenjaninskom sportskom velikanu – Hala sportova “Medison” od danas nosi ime “Zvonimir Zvonko Vujin”

Simboličnim otkrivanjem table s novim imenom, danas su gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin odali počast zrenjaninskom sportskom velikanu i ozvaničili preimenovanje najstarije sportske dvorane u našoj zemlji u – Hala sportova “Zvonimir Zvonko Vujin”.

Tačno na dvogodišnjicu od kako nas je fizički napustio, u godini u kojoj s ponosom nosi titulu “Evropski grad sporta”, Grad Zrenjanin ispunjava obećanje i odužuje se jednom od najuspešnijih sportista u svojoj istoriji. Nakon što je letos s uspehom organizovan prvi bokserski memorijalni turnir, sada je i hala sportova ponela njegovo ime, kao rezultat inicijative prihvaćene na najbolji način pre godinu dana u sportskim krugovima grada.

Pre svečanosti na platou ispred hale, delegacije Grada Zrenjanina, Sportskog saveza grada, Bokserskog saveza Srbije i Bokserskog kluba “Banat” položile su cveće na njegov grob na Evangelističkom groblju. Svečanosti preimenovanja hale prisustvovali su članovi porodice Zvonka Vujina, predstavnici Bokserskog saveza Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, Sportskog saveza grada, istaknuti sportisti i sportski radnici iz Zrenjanina, ali i iz drugih gradova. Među njima bili su i osvajači olimpijskih medalja Aranka Binder, Tadija Kačar i Milorad Stanulov.

Obraćajući se prisutnima tokom ceremonije, gradonačelnik Zrenjanina kazao je da čovek živi toliko koliko traju sećanja na njega i na ono što je tokom života činio svojim delima.
– Ako je tako, naš Zvonko i dalje je prisutan i živeće još dugo. Ovo je jedan od načina da to sećanje na njega bude duboko urezano u sportsko biće Zrenjanina, grada u kom je Zvonko proveo ceo sportski, radni i životni vek i danas ostvarujemo ono što smo predsednik Borovčanin i ja dogovorili prilikom njegove posete našem gradu, s ciljem jačanja bokserskog sporta u Srbiji i u našoj sredini. Asocijacija na halu “Medison” jasna je i to je asocijacija upravo na boks – istakao je gradonačelnik i podsetio na prvi sportski događaj u hali sportova, održan 4. marta 1962. godine, kada su nastupili upravo bokseri “Banata”, protiv beogradskog “Radničkog”.
– Bokseri su prvi ispunili halu navijačima do vrha, a u ringu ih je predvodio, ko bi drugi, nego Zvonko Vujin, u čije je sportsko vreme ovaj sport u Zrenjaninu predstavljao prvorazrednu atrakciju i beležio izuzetnu popularnost. Upravo iz tog razloga, sportska hala je nazvana “Medison”, po čuvenoj njujorškoj hali, gde su se tada održavali najveći bokserski mečevi na svetu. Ostao je taj naziv do danas i logično je bilo da, na dvogodišnjicu smrti Zvonka Vujina, hala ponese upravo njegovo ime i da poželimo svim budućim šampionima, ne samo iz boksa, svim sportistima, da odavde pronose ime svog grada i svoje države – rekao je još gradonačelnik i zahvalio se Bokserskom savezu Srbije, Sportskom savezu grada i Javnoj ustanovi “Sportski objekti”, koji su podržali ovu akciju.

Više pročitati na: http://www.zrenjanin.rs/sr-lat/vesti/2021/12/pocast-zrenjaninskom-sportskom-velikanu-hala-sportova-medison-od-danas-nosi-ime-zvonimir-zvonko-vujin

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina