Преминула каратисткиња Снежана Перић, саучешће градоначелника Зрењанина

Сви водећи медији у земљи пренели су вест да је у 44. години, након дуге и тешке болести, у Београду преминула некадашња каратисткиња Снежана Пантић, девојачко Перић. Била је не само најтрофејнија каратисткиња, већ и једна од најуспешнијих спортисткиња нашег града.

Рођена је 18. јуна 1978. године у Зрењанину, а каратеом се бавила две деценије. Постала је једна од најмлађих шампионки света, а наступајући за свој клуб и државну репрезентацију освојила је 36 медитеранских, европских и светских медаља. Првакиња државе била је 16 пута, а са клупским колегиницама из Карате клуба “Дијамант” (сада “Зрењанин”) донела је у наш град титулу клупског шампиона Европе.

За спортске заслуге, освојено државно и јуниорско европско првенство, 1998. године добила је “Награду града Зрењанина”.

Била је удата за бившег голмана Фудбалског клуба “Партизан” Ђорђа Пантића. Иза себе је оставила супруга и 15-годишњу ћерку.

Поводом смрти Снежане Пантић, изразе саучешћа породици и Карате клубу “Зрењанин” упутио је градоначелник Зрењанина Симо Салапура, и сам истакнути каратиста, тренер у том клубу и спортски радник.

– Отишла је једна од најбољих из нашег света каратеа, чијим смо се успесима и трофејима радовали и поносили не само ми који смо били у том спорту и њеном клубу, већ и сви грађани Зрењанина и љубитељи спорта широм наше земље. Својим преданим односом према спорту и резултатима које је остварила, немерљиво је допринела развоју каратеа, али и зрењанинског спорта уопште. Нека јој је вечна слава и хвала – наводи се у телеграму градоначелника Зрењанина.

Комеморација Снежани Пантић одржаће се у недељу 13.02.2022. године у 16:30 х у Барокној сали Градске куће у Зрењанину.
Опело и сахрана обавиће се на Новом Бежанијском гробљу у Београду у понедељак 14.02.2022. године у 14:45. часова.

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar Prijava

Sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina