Preminula karatistkinja Snežana Perić, saučešće gradonačelnika Zrenjanina

Svi vodeći mediji u zemlji preneli su vest da je u 44. godini, nakon duge i teške bolesti, u Beogradu preminula nekadašnja karatistkinja Snežana Pantić, devojačko Perić. Bila je ne samo najtrofejnija karatistkinja, već i jedna od najuspešnijih sportistkinja našeg grada.

Rođena je 18. juna 1978. godine u Zrenjaninu, a karateom se bavila dve decenije. Postala je jedna od najmlađih šampionki sveta, a nastupajući za svoj klub i državnu reprezentaciju osvojila je 36 mediteranskih, evropskih i svetskih medalja. Prvakinja države bila je 16 puta, a sa klupskim koleginicama iz Karate kluba “Dijamant” (sada “Zrenjanin”) donela je u naš grad titulu klupskog šampiona Evrope.

Za sportske zasluge, osvojeno državno i juniorsko evropsko prvenstvo, 1998. godine dobila je “Nagradu grada Zrenjanina”.

Bila je udata za bivšeg golmana Fudbalskog kluba “Partizan” Đorđa Pantića. Iza sebe je ostavila supruga i 15-godišnju ćerku.

Povodom smrti Snežane Pantić, izraze saučešća porodici i Karate klubu “Zrenjanin” uputio je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, i sam istaknuti karatista, trener u tom klubu i sportski radnik.

– Otišla je jedna od najboljih iz našeg sveta karatea, čijim smo se uspesima i trofejima radovali i ponosili ne samo mi koji smo bili u tom sportu i njenom klubu, već i svi građani Zrenjanina i ljubitelji sporta širom naše zemlje. Svojim predanim odnosom prema sportu i rezultatima koje je ostvarila, nemerljivo je doprinela razvoju karatea, ali i zrenjaninskog sporta uopšte. Neka joj je večna slava i hvala – navodi se u telegramu gradonačelnika Zrenjanina.

Komemoracija Snežani Pantić održaće se u nedelju 13.02.2022. godine u 16:30 h u Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu.
Opelo i sahrana obaviće se na Novom Bežanijskom groblju u Beogradu u ponedeljak 14.02.2022. godine u 14:45. časova.

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar Prijava

Sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina