Зрењанин домаћин квалификационог ватерполо турнира Европског шампионата за жене – градоначелник посетио наше репрезентативке

Зрењанин ће, од четвртка до недеље, бити домаћин још једног званичног међународног спортског такмичења – квалификационог турнира за Европско првенство у ватерполу за жене – на ком ће наступити пет националних селекција: Белгија, Грчка, Швајцарска, Турска и домаћин, Србија. “Европски град спорта 2021” добија тако нову прилику да потврди традиционално гостопримство и досадашњу добру организацију великих спортских догађаја. Организатори догађаја су Град Зрењанин, Спортски савез града и Јавна установа “Спортски објекти”.

Рeпрезентативке Србије покушаће на зрењанинском базену да изборе пласман на Европско првенство, које ће се одржати у септембру у Сплиту. Оне су јуче допутовале у Зрењанин, а данас их је, уочи првог тренинга, посетио и градоначелник Симо Салапура. Он је подсетио на турнир одигран пре две године и истакао добру сарадњу с Ватерполо савезом Србије.
– Ово јесте начин и да се промовишу спортски потенцијали и капацитети града Зрењанина, али и промовише ваерполо спорт. Наш град има суперлигаша у том трофејном спорту и битно је да се овде одржавају и значајна међународна такмичења. На Дан државности Србије обишли смо државну репрезентацију, питали какви су услови у Зрењанину и да ли је све у реду. Утисци су позитивни, а колико сам чуо, турнир ће бити тежак и напоран и ја, у име локалне самоуправе и своје лично име, позивам наше суграђане да подрже нашу репрезентацију, како би се квалификовала на Европски шампионат и наредна такмичења – поручио је градоначелник Салапура.

Током пет дана, у нашем граду ће боравити више од стотину гостију, укључујући играчице, чланове стручних штабова репрезентација, службена и техничка лица Европске пливачке федерације.

Утакмице ће се играти на базену Спортског центра “Југ” на Шећерани, у преподневним и вечерњим терминима, а улаз на све мечеве је бесплатан, уз поштовање прописаних епидемијских мера.

Подсећамо, Зрењанин је пре две године, јануара 2020. године, већ успешно организовао један међународни турнир у женском ватерполу, када је угостио репрезентације Србије, Немачке, Словачке и Израела.

Распоред утакмица:

Четвртак, 17. фебруар
1.коло
19:00 Србија – Грчка
21:00 Турска – Белгија

Петак, 18. фебруар

2.коло
10:00 Турска – Грчка
12:00 Швајцарска – Белгија

3.коло
19:00 Србија – Швајцарска
21:00 Грчка – Белгија

Субота, 19. фебруар
4.коло
19:00 Србија – Белгија
21:00 Швајцарска – Турска

Недеља, 20. фебруар
5.коло
09:00 Швајцарска – Грчка
11:00 Србија – Турска


Преузето са: http://www.zrenjanin.rs/sr/vesti/2022/02/zrenjanin-domacin-kvalifikacionog-vaterpolo-turnira-evropskog-sampionata-za-zene-gradonacelnik-posetio-nase-reprezentativke


Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina