Свечано додељена годишња признања Спортског савеза Града Зрењанина за 2021. годину – 33 добитника у 12 категорија

Спортски савез Града Зрењанина и Град Зрењанин организовали су данас у Барокној сали зрењанинске Градске куће традиционалну свечаност доделе годишњих признања Спортског савеза града, по шеснаести пут. Уз присуство челника Града Зрењанина, представника спортских асоцијација и институција Републике Србије и АП Војводине, некадашњих спортиста, освајача олимпијских медаља, признања су за спортска достигнућа и резултате у претходној години додељена у 12 категорија, а укупно је награђено 33 спортиста, спортских клубова, стручњака, судија, донатора, пропагандиста у спорту, уз посебна признања и награда за животно дело. О добитницима је одлучивао Управни одбор Спортског савеза града Зрењанина, а свакако су на то пресудно утицали постигнути спортски домети.

Присутне су на почетку свечаности поздравили председник Спортског сваеза града Зрењанина Рајко Петровић и градоначелник Зрењанина Симо Салапура, истакавши да је протекла година била олимпијска, да је Зрењанин у њој понео титулу Европског града спорта, да су кроз то признање промовисани наша традиција, историја, али и наша садашњост и стремљење ка будућности, ка новим спортским, али и привредним и развојним циљевима.
– Част је бити на челу града чији су спортисти освојили 24 олимпијске медаље, града који има бројне спортске пријатеље и поштоваоце и спорт је нешто с чим се поносе сви Зрењанинци. Хвала свим добитницима награде Спортског савеза на њиховом доприносу развоју зрењанинског спорта и што су њихови резултати део онога што се зове “Европски град спорта”. Пред нама су нови изазови, још једна лепа спортска манифестација, веома захтевна за организацију – Спортска олимпијада школске омладине Војводине, коју организујемо по трећи пут у нашем граду, пред нама је и завршетак реконструкције Градског стадиона, дуго чекано унапређење спортске инфраструктуре и изазови да се уклопимо у све буџете спортске организације и остваримо завидне спортске резултате и у овој години и у наредном периоду – поручио је градоначелник, уз жеље и за привредном експанзијом града.

Поменуо је у том смислу инвестицију која мења економску слику и потенцијал, градњу комплекса “Линглонг”, градњу аутопута до Београда и Новог Сада, али и других пројеката који ће Зрењанин још више учврстити на мапи градова привлачних за инвестирање, живот и рад.

Градоначелник је, заједно са директорком Олимпијског комитета Србије, Соњом Васић, уручио награде најуспешнијим кадетима, јуниорима и сениорима. У сениорској категорији, међу спортистима у олимпијским спортовима и спортовима који су придружене чланице МОК-а, признања су добили рвач “Пролетера” и државне репрезентације Зураб Датунашвили и чланица Боксерског клуба “Петровград” Александра Рапаић.

У категорији спортисткиња и спортиста У20 признање су заслужили чланица Атлетског клуба “Банат” Дуња Сикима и члан Рвачког клуба “Пролетер” Андрија Михајловић. Међу јуниорима су се највише истакли боксер “Баната” Страхиња Рашовић и каратисткиња “Задругара” из Лазарева Дуња Рајић.

У категорији неолимпијских спортова, награђени су јуниор Милош Рајић, члан Куглашког клуба “Банат”, јуниорка Тијана Драшковић, чланица Клуба борилачких спортова “Интернационал”, сениор Богдан Драшковић, из истог клуба, и сениорка Анастасија Његреш Орчик, из Пауер лифтинг клуба “Гладијатор” Елемир.

Најбољи сениорски спортски клубови су Рвачки клуб “Пролетер”, у мушкој и Куглашки клуб “Кристал” у женској конкуренцији. Рвачки клуб је најуспешнији и међу јуниорима, а девојке Мачевалачког клуба “Омладинац” међу јуниоркама. Пливачи “Пролетера” најуспешнија су кадетска екипа, а чланице Теквондо клуба “Зрењанин” најуспешније кадеткиње.

Најсупешнији спортисти са инвалидитетом су чланица Пливачког клуба “Пролетер” Катарина Драганов Чордаш и члан Стрељачког клуба “Олимп” Ласло Шурањи.

Тренер рвача “Пролетера” и први сарадник тренера рвачке репрезентације Војислав Трајковић најбољи је тренер за прошлу годину, најбољи спортски радник је Велибор Младеновић, секретар ФК “Раднички” и члан ИО ФС града Зрењанина, а стручњак у спорту је физиотерапеут Владимир Милошев. Признање за спортског судију добила је Весна Пиперски Цуцић, рвачки судија.

Награду Спортског савеза за спонзорство-донаторство у спорту заслужила је компанија “Линглонг”. Пропагандиста у спорту за 2021. годину је новинар и фоторепортер Жељко Шемић.

Додељено је и седам посебних признања, спорстким клубовима и појединицима, а признања за животно дело додељена су, постхумно, Ивани Вуков, тренеру Аикидо клуба “Тиса” и фудбалском судији Драгану Симићу.

Свечаност је увеличала наша суграђанка Милица Досковић, чланица Опере Српског народног позоришта у Новом Саду. Извела је химну Републике Србије и спортску химну града Зрењанина “Имена за сва времена”, а заслужила је и једно посебно признање. Наиме, стицајем околности, није примила диплому за учешће на Спортској олимпијади школске омладине Војводине у Зрењанину, 1986. године и она јој је уручена данас.

Preuzeto sa:

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina