Скупштина Олимпијског комитета Србије: захвалност Граду Зрењанину за спортске домете и неговање олимпијског духа и традиције

Скупштина Олимпијског комитета Србије, највишег органа те спортске организације, одржана је данас у свечано опремљеној Барокној сали Градске куће, уз учешће делегата из свих спортских гранских организација Србије, прослављених олимпијаца, бројних гостију, представника зрењанинског спорта и челника Града Зрењанина.

Организацијом и одржавањем ове седнице ван Београда, указана је још једна почаст и захвалност граду Зрењанину за његове спортске домете, титулу “Европског града спорта” и неговање олимпијског духа, традиције и спортских вредности.

Председавајући Скупштине и председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић рекао је да је избор Зрењанина за одржавање седнице Скупштине био више него логичан.
– Зрењанин је град феномен у светским размерама, када је спорт у питању, а посебно број освојених олимпијских одличја. Није било дилеме где да дођемо, знајући да ћемо бити, као и увек, изванредно примљени, јер је спорт најбољи начин за повезивање људи. Организоваали смо овде и изложбу, заједно са Српском академијом наука, а значајно је и што је градоначелник човек који долази из спорта и добро разуме ту нашу проблематику, који је амбициозан, радо нас овде угошћује и с којим одлично сарађујемо – изрекао је Маљковић речи хвале за Град Зрењанин.

Говорећи о Олимпијским играма у Паризу, 2024. године, председник Маљковић рекао је да за њега оне почињу “већ сутра”.
– Спектакл отварања по први пут ће бити одржан на води, на Сени, и што се тиче Париза, Олимпијада може да крене већ сутра, али што се тиче нас у Олимпијском комитету, не може сутра, морамо доста да радимо, добро да се презнојимо, међутим ово је спортска земља и када се најмање надате појави се добар резултат. У Токију је Србија освојила девет медаља, што је добар резултат, а у Паризу ћемо пробати да узмемо и коју више, уз констатацију да значај има свака освојена медаља, макар била и само једна – казао је Маљковић.

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура истакао је значај организовања оваквог скупа у нашем граду, једином који је у Србији понео титулу “Европског града спорта”.
– Нисмо, наравно, стали на овој титули, радимо даље на побољшању наше спортске инфраструктуре, у току је реконструкција нашег Градског стадиона, улажемо доста и у школски спорт, предстоји одржавање 9. Спортске олимпијаде школске омладине Војводине, највећег спортског такмичења на територији Војводине за децу школског узраста. Настављамо и са пројектима којима унапређујемо спорт за особе са инвалидитетом и рад наших спортских клубова. Поносни смо и на израду филма о нашем олимпијцу Милораду Станулову и монографије “Зрењанинска олимпијска огрлица”, као доприносу неговању олимпијских вредности и култури спортског сећања. Захвални смо Олимпијском комитету Србије што је још једном препознао значај Зрењанина и указао нам част да данас будемо домаћини седнице скупштине – нагласио је градоначелник Салапура.

Више прочитати на: http://www.zrenjanin.rs/sr/vesti/2022/04/skupstina-olimpijskog-komiteta-srbije-zahvalnost-gradu-zrenjaninu-za-sportske-domete-i-negovanje-olimpijskog-duha-i-tradicije

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina