Завршена 9. Спортска олимпијада школске омладине Војводине (СОШОВ) – најуспешнији Средњобанатски округ

Девета Спортска олимпијада школске омладине Војводине (СОШОВ), манифестација која практично најмасовније школско спортско такмичење, завршена је данас свечаном доделом медаља и признања у зрењанинској “Кристалној дворани”.

Најуспешнијим учесницима СОШОВ-а признања су уручили председник Организационог одбора СОШОВ и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, потпредседник Организационог одбора СОШОВ и градоначелник Зрењанина Симо Салапура, председник Савеза за школски спорт Србије Жељко Танасковић, који је и председник Асоцијације за школски спорт Европе, прослављени олимпијац Момир Рнић, као и бројни успешни спортисти и спортски радници.

Најбоље такмичаре, њихове наставнике и госте поздравио је Жељко Танасковић, који је изразио задовољство што је данас у Зрењанину – Европском граду спорта.
– Посебно ми је задовољство што сам у граду на челу са градоначелником који препознаје важност спорта, посебно када су у питању најмлађи – рекао је он.

Танасковић је указао и да га радује чињеница да је на овој олимпијади учествовало око шест хиљада учесника и волонтера.
– Управо то је амбијент који вама драга децо, вама младима, дајемо да се остварите у овој области друштвеног живота. Наравно, спорт није само такмичење већ обухвата и друге вредности код младих људи, ствара њихов карактер, а оно што верујем јесте да сте сигурно у оваквој причи стекли нове пријатеље. Свим победницима честитам, желим да се остварите у овој области друштвеног живота, а моје је задовољство што сам данас овде са вама – поручио је Танасковић.

Градоначелник Симо Салапура захвалио је свима који су учествовали у организацији Девете спортске олимпијаде школске омладине Војводине у нашем граду.
– Било је то четири дана великих изазова, све то захваљујући доброј организацији, сваком сегменту организације која је планирана буквално последњих годину дана. Све је протекло у најбољем реду и добили смо све честитке од Покрајинског секретаријата за спорт, Савеза за школски спорт, а данас је овде са нама и први човек Савеза за школски спорт Србије. Честитам свим учесницима, посебно нашим ученицима и нашем Округу који је на крају понео и титулу најуспешнијег округа – рекао је градоначелник Симо Салапура.

У склопу манифестације, поред бројних такмичења, у петак, 20. маја у Тиршовој улици организована је Дечја журка и ватромет у част свих учесника.

Носилац пројекта организовања Спортске олимпијаде школске омладине Војводине је Покрајинска влада Војводине и њен ресорни секретаријат за спорт и омладину, заједно са Савезом за школски спорт Војводине и Градом Зрењанином.

Иначе, прва Спортска олимпијада школске омладине Војводине организована је 1970. године у Новом Саду. До 1989. године школска спортска олимпијада организована је још пет пута, да би потом уследила пауза од две и по деценије без овог такмичења. СОШОВ је обновљен 2014. године, када је такмичење одржано у Сомбору. Следећа школска олимпијада одржана је 2018. године у Новом Саду, уз учешће око 3.800 основаца и средњошколаца из АП Војводине, као и око 600 наставника и професора.

Девета Спортска олимпијада школске омладине Војводине по броју пријављених учесника је најмасовнија до сада. Млади спортисти на располагању су имали сву спортску инфраструктуру града Зрењанина, а поједина такмичења одржавана су и у школским спортским салама у Клеку, Арадцу, Ечки, Михајлову и Ботошу.

Резултати СОШОВ-а објављени су на интернет страници Савеза за школски спорт Војводине.


Преузето са: http://www.zrenjanin.rs/sr/vesti/2022/05/zavrsena-9-sportska-olimpijada-skolske-omladine-vojvodine-sosov-najuspesniji-srednjobanatski-okrug


Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina