Славољуб Грозданов

Преминуо Славољуб Грозданов, истакнути спортски радник и педагог, дуже од седам деценија активни члан Стрељачке дружине “Бечкерек 1825”
У Зрењанину је синоћ, у 87. години, преминуо Славољуб Грозданов, професор историје у пензији, истакнути спортски радник, тренер и педагог, дуже од седам деценија активни члан Стрељачке дружине “Бечкерек 1825”. У правом смислу те речи био је доајен стрељачког спорта у нашем граду, али је оставио дубок траг и у целокупном српском стрељаштву.
Рођен је 1935. године у Зрењанину, у ком се и школовао и матурирао у Зрењанинској гимназији. Завршио је студије историје, радио две године у Народном музеју, а потом до пензионисања у просвети. Упоредо с радом у професији био је посвећен стрељаштву, у које је ушао још 1949. године, поставши члан Стрељачке дружине “Бечкерек 1825”.
Комеморативни скуп поводом смрти професора Грозданова биће одржан сутра, 22. јула 2022. године, у 11 часова, у Барокној сали Градске куће у Зрењанину. Сахрана је сутра у 13 часова, на Темишварском гробљу у Зрењанину.

Опширније на:

http://zrenjanin.rs/sr/vesti/2022/07/preminuo-slavoljub-grozdanov-istaknuti-sportski-radnik-i-pedagog-duze-od-sedam-decenija-aktivni-clan-streljacke-druzine-beckerek-1825?fbclid=IwAR1RglSLeps2kA4AYY-QzO6ILhSt5Mo7linfXgLXeiH8wmEvw4Ag1eDEvv4

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina