На главном градском тргу вечерас је свечано отворен Европски шампионат за ракетне моделаре – учествује близу две стотине такмичара из дванаест земаља

Дефилеом учесника из дванаест земаља, међу којима и Србије, и пригодним програмом на главном градском тргу вечерас је свечано отворен Европски шампионат за ракетне моделаре.

Свећаном отварању присуствовали су такмичари из дванаест земаља – јуниорске и сениорске категорије из целе Европе, као и спортски стручњаци и делегати из Светске ваздухопловне федерације.
Све њих поздравио је градоначелник Зрењанина Симо Салапура који је рекао да је велико задовољство заједно са Ваздухопловним савезом Србије организовати ово такмичење у нашем граду.

– Град Зрењанин је прошле године проглашен за Европски град спорта и због тога ни мало не чуди што је и сада домаћин једног овако значајног такмичења који има и међународни карактер, али и такмичења које окупља велики број такмичара у свим узрастима. Посебно је задовољство када у нашем граду имамо и спортска борилишта која одговарају стандардима за организацију великих међународних такмичења, као што је у овом случају Арадац, али, такође нам је драго да имамо добру сарадњу са више гранских савеза, а што наравно резултира да ми овде у Зрењанину нашу спортску инфраструктуру побољшавамао и уједно градимо партнерство са различитим спортским асоцијацијама – рекао је градоначелник и свима пожелео да се у нашем граду осећају лепо и да понесу најлепше успомене са овог такмичења и нашег града, а организаторима је пожелео лепо време и добре резултате.

Градоначелник Салапура је захвалио Месној заједници “Арадац” и спортским асоцијацијама из нашег града који су овај догађај добро припремили и нагласио да имамо много гостију и близу две стотине такмичара.
Током церемоније ортварања такмичења упућена је захвалност Министарству омладине и спорта Србије, Покрајинском секретаријату за спорт и омладину, Спортском савезу Србије, Граду Зрењанину и Светској ваздухопловној федерацији, а Ваздухопловном савезу Србије честитка поводом сто година од оснивања.

Председник Ваздухопловног савеза Србије Лабуд Булатовић захвалио се градоначелнику и Граду Зрењанину казавши да је фрапантно колико Зрењанин значи спорту.
– Ракетно моделарство је дисциплина која је себе доказала у сваком смилсу, када је у питању ваздухопловни спорт, која је донела прве значајније успехе на нивоу Европе и света – казао је између осталог Булатовић.
Присутнима се обратио и председник жирија Нарв Јенсен из Норвешке.

На вечерашњој свечаности поводом отварања Европског шампионата за ракетне моделаре изречено је и подсећање да је 1972. године у околини Вршца одржано прво Међународно такмичење за ракетне моделаре у организацији Ваздухопловног савеза Србије и да се овде у Зрењанину обележава јубилеј тог такмичења.
О том, првом такмичењу говорио је Срђан Пелагић, а Европско првенство у ракетном моделарству у нашем граду траје до 25. августа.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina