Дан добровољног давања крви

У великој сали Црвеног крста Зрењанин, 11. маја 2023. године одржана је редовна годишња седница Скупштине Црвеног крста Зрењанин. На седници су усвојени Извештај о раду Црвеног крста Зрењанин у 2022. години и План рада за 2023. годину.
Седници Скупштине Црвеног крста Зрењанин су присуствовали: градоначелник Зрењанина Симо Салапура, представници представници Војске РС, МУПа РС, часни оци, представници школа, удружења, установа, институција и предузећа.
Химну „Боже правде“ интерпретирала је солиста Васкрсија Ковачевић а пригодан уметнички програм је реализовао Омладински мешовити хор средње музичке школе „Јосиф Маринковић“ предвођен диригентом, професорком Зорицом Козловачки.

Присутне је поздравила Александра Танасијевић, секретарка Црвеног крста Зрењанин која је изразила задовољство што је седница Скупштине органозована у Недељи Црвеног крста, на Нациоални дан добровољних давалаца крви. У Црвеном крсту Зрењанин смо се увек трудили да нам рад буде транспарентан и упућујемо велику захвалност свим медијима који прате активности Црвеног крста Зрењанин. Ипак рад Црвеног крста по правилу се јасније види у кризама и несрећама (поплаве, корона, имунизација…). Тако и у овим тешким временима, након трагичних догађаја који су се догодили у Србији у току прошле недеље, вредности Црвеног крста добијају наново на значају – циљ нам је да у свиима нама пробудимо и подстакнемо људскост, хуманост, солидарност и преко неопходна саосећајност. Црвени крст је окренут ка човеку а обраћањем пажње на потребе људи око нас можемо, не чекајући да то уради неко други, можемо корак по корак, доброто, да мењамо свет око нас.

На свечаном делу седнице уручена су Медаља, Златни знак и Сребрни знакови Црвеног крста Србије најзаслужнијим волонтерима и сарадницима. Знакове признања је уручила председница Црвеног крста Зрењаниндр Соња Капелер Пушкарић.
Црвени крст Зрењанин је предложио а Управни одбор Црвеног крста Србије на седници одржаној 20. марта 2023. године једногласно подржао предлоге Црвеног крста Зрењанин и донео Одлуку да се доделе висока признања Црвеног крста Србије истакнутим појединцима за изузетно, дугогодишње залагање и постигнуте резултате у раду и развоју Организације.
Златни знак Црвеног крста Србије је уручен градоначелнику града Зрењнина, за изузетну подршку и подизање капацитета Организације као и за дугогодишњи волонтерски рад. Посебна захвалност упућена му је као вишеструком добровољном даваоцу крви и иницијатору оснивања фонда „Спортом за боље сутра“.
Добитници знакова признања Црвеног крста Србије:
Медаља Црвеног крста Србије
Мирослав Копривица
Златни знак Црвеног крста Србије
Симо Салапура

Сребрни знак Црвеног крста Србије
1. Др Драгана Сабовљев
2. Вукосава Ђапић Атанацковић
3. Др Радивој Филипов
4. Раде Даљевић
5. Маријана Николић
6. Далиборка Путић
7. Александар Такач
8. Вера Стаматовић
9. Анкица Мургулов
10. Сојка Милић
11. Мара Радмиловић

Велико хвала за фотографије Aleksandar S Blanuša

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar Prijava

Sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina