Ivana Vuleta svetska šampionka s novim nacionalnim rekordom, čestitka gradonačelnika Zrenjanina

Hajbolja atletičarka Srbije i Balkana Ivana Vuleta osvojila je zlatnu medalju u skoku udalj na Svetskom prvenstvu u Budimpešti i svojoj bogatoj kolekciji trofeja dodala jedan od retkih koji joj nedostaju. Ivana je do titule došla trijumfalno, najboljim svetskim rezultatom trenutno i novim nacionalnim rekordom na otvorenim borilištima – 7,14 metara. Koliko je naša atletičarka juče bila superiorna u odnosu na protivnice, govore i činjenice da su i njeni drugi i treći skok (7,05 i 6,91) bili duži od skoka kojim je Amerikanka Tara Dejvis – Vudhol osvojila srebrnu medalju (6,91 m). Treće mesto pripalo je Alini Rotaru – Kotman iz Rumunije, koja je doskočila do 6,88 metara.

Rođena i ponikla u Zrenjaninu, odakle se vinula ka svetskim visinama, Ivana Vuleta je uzor ne samo mladim atletičarima, već i primer sportiste koji nikada ne zaboravlja rodni grad, prve atletske korake i sportske učitelje. Na osvojenoj najsjajnijoj svetskoj medalji čestitao joj je i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.
– U ime Grada Zrenjanina i u svoje lično ime, čestitam ti na još jednom blistavom trijumfu, dominantnoj pobedi i najboljem primeru kako se bori za boje svoje zemlje i za što viši sportski domet. Ističemo i ovoga puta da se Zrenjaninci ponose tvojim uspesima i medaljama, a titula svetske šampionke rezultat je koji će na atletska borilišta dovesti i nove talente, kojih je u tvom rodnom gradu uvek bilo i biće. Želim ti još puno sportskih i životnih uspeha i da sjajan nastup iz Budimpešte ponoviš i na Olimpijskim igrama u Parizu – poručio je gradonačelnik Salapura.

Foto: Atletski savez Srbije

Osvojeno zlato na Svetskom prvenstvu na otvorenom najvredniji je rezultat Ivane Vulete do sada. U Moskvi 2013. i Pekingu 2015. godine osvojila je bronzane medalje, uz bronzu i na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine. Dvostruka je evropska šampionka i jednom vicešampionka, a na takmičenjima u dvoranama bila je dva puta svetska i tri puta evropska šampionka. Tri puta proglašavana za najbolju srpsku sportistkinju i dva puta za najbolju sportistkilju Balkana. Rođena je 1990. godine u Zrenjaninu, članica je Atletskog kluba “Vojvodina”iz Novog Sada.

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar Prijava

Sportska asocijacija strukovnih saveza, sportskih društava, klubova i drugih sportskih organizacija na teritoriji grada Zrenjanina